SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haberi Yakala

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamuru tüketirken aman dikkat!

Hastalıkların artış gösterdiği bu son günlerde doğal yollar ile tedaviye başvuran pek çok kişi için uzmanlardan uyarı geldi. Şifa kaynağı ıhlamuru hazırlarken bu hatalar faydadan çok zarara neden olabilir.

Yayınlanma:
ABONE OL
Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamuru tüketirken aman dikkat!

Soğuk kış aylarında hastalıkların da artması ile birlikte pek çok kişi ilaçlar yerine bitkisel yöntemler ile sağlıklarına kavuşmaya çalışıyor. Hal böyle olunca da bitki çaylarının hangi hastalıklara şifa olduğu ve nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda soru işaretleri sıklıkla akıllara geliyor.

Eski dönemlerden bu yana her grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda herkesin bir kere de olsa kaynatıp tükettiği ıhlamur da bu bitkilerden arasında yer alıyor. Fakat uzmanlar tarafından yapılan son uyarılara göre vücuda son derece faydalı olan bu bitkileri de kaynatıp içerken kişilerin dikkatli olması gerekiyor.

IHLAMURU KAYNATIP İÇENLER DİKKAT! FAYDADAN ÇOK ZARARI OLABİLİR

İLGİLİ HABER Bir dilimi bile her derde deva oluyor! Pancarı bu şekilde tüketen mucizelere inanamayacak
Hastalıkların artış gösterdiği bu son günlerde doğal yollar ile tedaviye başvuran pek çok kişi için uzmanlardan uyarı geldi. Şifa kaynağı ıhlamuru hazırlarken bu hatalar faydadan çok zarara neden olabilir.

Pek çok kişinin şifa kaynağı olarak gördüğü ıhlamur hakkında uzmanlardan uyarı geldi. Kaynatma ve demleme yöntemi ile tüketilen ıhlamuru fazla kaynatmak faydadan çok zarara neden olabilir. Yapılan açıklamalara göre demlenmiş bir ıhlamuru en kısa sürede tüketmek gerekmektedir. Bekleyen ıhlamur kısa süre içerisinde etkisini kaybettiği için beklenen etkiyi almak mümkün olmayabilir.

Bununla birlikte fazla kaynatmak da yine ıhlamurda yer alan yararların ortadan kaybolmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle doğru ıhlamur tüketimi için yeterli sürede kaynatıp demledikten sonra kısa süre içerisinde içilmesi önerilmektedir.

IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR?

Uzmanlar tarafından yapılan bu uyarının ardından vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de ıhlamurun hangi hastalıklara şifa olduğu sorusu oldu. İşte ıhlamurun saymakla bitmeyen faydaları;

  • Grip, nezle, soğuk algınlığı
  • Öksürük
  • Ateş düşürücü
  • Solunum yolları
  • İltihaplanmayı önler ve giderir.
  • Kemik iltihabı yaşayan hastaların tedavileri
  • Stres ve kaygının azalması
  • Sindirimin rahatlaması
  • Mide şişkinliği ve mide bölgesindeki krampların giderilmesinde,
  • Toksinlerin atılmasında etkin rol oynar.

IHLAMUR NASIL DEMLENİR?

Doğru ıhlamur tüketimi için takip edilebilecek bazı adımlar bulunmaktadır. Bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş ıhlamur çiçeği ve yaprak karışımının üzerine 1 bardak kaynar su dökülmeli ve 10 dakika süreyle demlendikten sonra içilmelidir. Dileyen kişiler içerisine bal vb. ekleyebilir Daha önce de bahsedildiği gibi burada önemli olan bir diğer konu da ıhlamurun çok uzun süre bekletilmeden tüketilmesidir.

İlgili Haberler