Soğuk kış aylarının gelmesi ile birlikte hastalıklar da salgın şekilde yayılmaya başladı. Özellikle de ilaç kullanmak istemeyen pek çok kişi doğal yollar ile tedavi yöntemleri aramaya koyuldu. Pek çok tariflerde de kullanılan tarçının da bu hastalıklara bire bir geldiği uzmanlar tarafından açıklandı.
Tarçın ile hastalıklara şifa bulmak isteyen kişiler için tarçının başlıca faydaları ve nasıl tüketilebileceği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
TARÇININ FAYDALARI NEDİR?
Hastalıklar için sıklıkla kullanılan tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Enfeksiyon, göğüs ağrıları, grip ve kalp hastalıkları için takviye olarak kullanılan tarçının başlıca faydaları;
Tarçın antioksidan ve anti-enflamatuar olarak kullanılır.
İltihap ve hastalıklardan vücudu korur.
Kan basıncını düşürür
Kolesterole faydası vardır
Tarçın bağırsak sağlığını iyileştirir
Kalp sağlığına bire bir
Diş sağlığı için faydalıdır
İnsülin hormonuna olan duyarlılığı artırabilir
Nörolojik hastalıklarda destekleyici bir çözüm sunabilir
Bu faydaların yanı sıra kullanımlara göre daha pek çok fayda sağladığı tespit edilmiştir.
HASTALIKLARA KARŞI TARÇIN NASIL KULLANILIR?
Sıcak ve sağlıklı bir tarçın çayı yapmanın en kolay yollarından biri 1 bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırmaktır. Ayrıca tarçın çubuğu kaynar su dolu bir fincana koyularak 10–15 demlenmeye bırakılabilir. Bununla birlikte zerdeçal, elma, limon ve muzlar tarçın çayına katılarak farklı aromalar katılıp lezzetli bir içim elde edilebilmektedir.
Tüm bunların yanı sıra bazı kişilerin vücutları yiyeceklere karşı farklı reaksiyonlar gösterebilmektedir. Bu nedenle alerjik reaksiyonların görülmemesi için kişilerin hem tarçın hem de diğer içerisine eklenebilecek olan bitki ve meyveleri de dikkatli tüketmesi önemlidir.
İlgili Haberler