ANASAYFA Ekonomi 2024 asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ'ten sert açıklama

2024 asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ'ten sert açıklama

Asgari ücrete yapılacak olan zam görüşmeleri yarın başlayacak. Bu görüşme başlamadan Türk-İş ilk teklife rest çekti. Açıklama Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan geldi.
YAYINLAMA: 02 Aralık 2023 / 11.26
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2023 / 11.26
YAZAR: Gülcan Özer

Asgari ücrete yapılacak olan zam görüşmeleri yarın başlayacak. Bu görüşme başlamadan Türk-İş ilk teklife rest çekti. Açıklama Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan geldi.

2024 asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ'ten sert açıklama

Milyonlarca kişiyi etkileyecek olan asgari ücret zammı için pazarlık masası kuruluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yönetiminde Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık Cuma günü toplanıyor.

 İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri asgari ücret için pazarlık yapacaklar. Asgari ücret zammına dair Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

İŞÇİLER REST ÇEKTİ! 

Asgari ücrete yılda bir defa zam yapılmasının kararı hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanmıştı. Bu karar işçiler tarafından makul bulunmazken işçilerin pazarlık masasındaki temsilcisi olan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay sert tepki gösterdi. 

Asgari ücret zammı görüşmeleri öncesinde konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücret görüşmelerine yıllardır bizim arkadaşlarımız katıldı. Bu ücret başlangıç ücretidir. Ancak öyle bir noktaya geldi ki asgari ücret geçim ücreti oldu. Bakanlar bu yıl bir defa zam olacak diyorlar. Hiç olmasın, zam da yapmasınlar, para da vermesinler. Böyle bir mantık olur mu? Asgari ücrete sanki keyif için zam yapılıyor. İhtiyaç olursa ki oluyor zam yapılır. Yapılmazsa ne olur? İşçi sürünür, geçinemez, çalışma barışı bozulur.” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİLERE ANLATACAKLAR!

 Bu yıl asgari ücret pazarlıklarında çok farklı bir yol izleyeceklerini açıklayan Ergün Atalay, “O pazarlık masasına 4 tane asgari ücretli arkadaşımız oturacak. Maaşları ile nasıl geçinemediklerini kendileri anlatacaklar. Bizler senelerce anlattık ama dinletemedik. Cambaz olsanız 11.400 TL’ye geçinemezsiniz. Bu paralarla geçinilebileceğini pazarlık masasına oturanlar asgari ücretlilere anlatsınlar da onları ikna etsinler. 

Asgari ücretlilerle bizim direk bir bağlantımız yok. Benim konfederasyonumda bir tane bile asgari ücretli bulunmuyor. Ancak bu kardeşlerimiz bizim komşularımız, arkadaşlarımız. Onların başlarını öne eğdirme lüksümüz yok. Bize ne görev düşüyorsa eksiksiz yaparız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankası 40 bin TL ihtiyaç kredisi veriyor

Ziraat Bankası 40 bin TL ihtiyaç kredisi veriyor