ANASAYFA Ekonomi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane başı 5 bin TL destek ödemesi yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane başı 5 bin TL destek ödemesi yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte iki il için 5 bin TL yardımın yapılacağı öğrenildi.
YAYINLAMA: 02 Aralık 2023 / 09.29
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2023 / 09.29
YAZAR: Gülcan Özer

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte iki il için 5 bin TL yardımın yapılacağı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane başı 5 bin TL destek ödemesi yapacak

Milyonlarca vatandaş için bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda yapılacak sosyal destek sonucunda hane başına 5 bin TL yardımın yapılacağı ifade edildi. Toplamda 2 il için yapılacak olan bu yardımın yaşanan afetten etkilenen Zonguldak ve Batman illeri için geçerli olduğu öğrenildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

 Zonguldak ve Batman illerinde yaşanan doğal afet sonucunda fırtına ve sağanak nedeniyle pek çok can kaybı yaşanmıştı. Bu kayıpların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden şu şekilde paylaşım yapmıştı; "Dün neredeyse ülkemizin tamamını etkisi altına alan sağanak yağış, sel, fırtına sebebiyle 9 insanımız vefat etti, 52 vatandaşımız yaralandı, 11 kardeşimiz için kayıp ihbarında bulunuldu. İçişleri Bakanımızı afet bölgesine hızla göndererek çalışmaların koordinasyonunu temin ettik. 

AFAD, Sahil Güvenlik ve diğer birimlerimize bağlı 7 bin personelimizin hızlı müdahalesi neticesinde hamdolsun 110 insanımızı kurtardık. Fırtına dolayısıyla Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisindeki mürettebatın bulunmasına yönelik arama-kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz, afetzede kardeşlerimizin yanındadır. Zarar tespit çalışmalarımızı hızla tamamladıktan sonra destek ödemelerini yapacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin." 

BAKANLIK İKİ İL İÇİN 5 BİN TL ÖDEMEYİ DUYURDU! 

Bu açıklamaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Batman ve Zonguldak illerinde selden etkilenen vatandaşlar için 5 bin TL yardım yapılacağını ifade etti.

 Bu yardımlar hakkında ise şu şekilde duyuru yapıldı; "Bu kapsamda, Bakanlık olarak afetten etkilenen vatandaşlarımız için hane başı 5 bin TL olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin TL, Zonguldak merkezde 100 hane için toplamda 500 bin TL, Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplamda 1 milyon 555 bin TL kaynak aktardık. İki ilimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 milyon 995 bin TL'dir. Yaralarımızı birlikte sarıyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" Yapılan bu destekler hakkında bilgilendirmeler bakanlık tarafından vatandaşlara sunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naci Görür 7.4 şiddetinde deprem uyarısı yaptı

Naci Görür 7.4 şiddetinde deprem uyarısı yaptı