ANASAYFA Ekonomi Asgari ücrette en gerçekçi tahmin açıklandı!

Asgari ücrette en gerçekçi tahmin açıklandı!

Asgari ücret tespit komisyonun toplantı tarihinin açıklanmasının ardından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama uzman isimden geldi.
YAYINLAMA: 03 Aralık 2023 / 18.43
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2023 / 18.43
YAZAR: Gülcan Özer

Asgari ücret tespit komisyonun toplantı tarihinin açıklanmasının ardından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama uzman isimden geldi.

Asgari ücrette en gerçekçi tahmin açıklandı!

Aralık ayında bir araya gelecek molan komisyonun ardından milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşın 2024 yılı Ocak ayı maaşları belli olacak. 

Bu toplantıda yapılacak olan görüşmeler merak konusu iken, uzmanlar tarafından açıklamalar da sırayla gelmeye başladı. 6 aylık enflasyon rakamları baz alınarak belirlenecek bu rakamların tahmini olarak ne kadar olacağı konusunda bilgilendirmeler de yapıldı. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU BU AY BİR ARAYA GELECEK! 

Gerçekleştirilecek olan bu toplantı hakkında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu doğrultuda paydaşlarımız ile görüşerek ilk toplantımızı 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te yapmaya karar verdik. Çalışanlarımızı ve çalışma barışını korumak her daim en önemli görevimiz oldu. Önümüzdeki dönemde, enflasyonun da kontrol altına alınmasıyla, üretim yoluyla büyümenin sürdürüleceğine; ülkemizi, yatırım ve istihdam alanlarında daha da iyi bir noktaya taşıyacağımıza olan inancımızı korumaktayız” ifadeleri ile toplantının gerçekleşeceği tarihi resmen duyurdu.

 Tüm bu açıklamalar ile birlikte milyonlarca asgari ücretle çalışan kişi tarafından masada konuşulması beklenen rakamlar da merak konusu oldu. Tüm bu merak edilenler ile birlikte Ekonomist Evren Devrim Zelyut, tahmini olarak yapılması beklenen zam tutarını net bir şekilde duyurdu. 

MASADA KONUŞULMASI BEKLENEN RAKAM AÇIKLANDI!

 Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından daha önce Bakan Işıkhan tarafından asgari ücret zammı hakkında "Asgari ücretteki artış bazı işçilerimizin ücretlerini doğrudan bazı işçilerimizin ücretlerini de dolaylı etkilemekte. Başka bir deyişle, asgari ücretteki artışın birçok ekonomik göstergeyi değiştirdiğini ve etkilediğini söyleyebiliriz. Belirleyeceğimiz bu ücret, istihdam, gelir dağılımı, fiyatlar genel düzeyi ve büyümenin üzerinde yarattığı etkiler ile ekonomi politikaları açısından da önemlidir" ifadeleri ile asgari ücrete yapılması beklenen zammın öneminden bahsedilmişti. 

Ekonomist Zelyut tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ise "Beklentiyi 13-14 bin lirada tutalım ama sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girer ve yüzde 40 oranında bir zam yapılabilir. O da 15 bin 900 TL olur" şeklinde ifadeler ile enflasyonun da baz alınması sonucu tahmini rakamlar sunuldu. Şimdi ise yapılacak olan toplantının ardından asgari ücrete ne kadar zam uygulanacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekonomistlerin Kasım 2023 enflasyon tahminleri belli oldu!

Ekonomistlerin Kasım 2023 enflasyon tahminleri belli oldu!