ANASAYFA Ekonomi Emekli maaşına Ocak zammı için masadaki son rakam belli oldu

Emekli maaşına Ocak zammı için masadaki son rakam belli oldu

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu Ocak ayı zammı için son rakam kulislere düştü.
YAYINLAMA: 22 Kasım 2023 / 15.22
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2023 / 15.22
YAZAR: Gülcan Özer

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu Ocak ayı zammı için son rakam kulislere düştü.

Emekli maaşına Ocak zammı için masadaki son rakam belli oldu

Temmuz ayında yapılan maaş zammında yüzde 25 zam oranı ile büyük hayal kırıklığı yaşayan emekliler Ekim ayında ara zam beklentisi içerisine girmişlerdi. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamalar ile meclis açıldıktan sonra ara zam beklentisi oluşmuş, ancak emeklilere sadece 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesi ile bu süreç geçirilmişti. 

Söz konusu ikramiye tutarının sadece çalışmayan emeklilere verilmesi de ayrı bir tartışma konusu oluşmuş, emekliler son bir sabırla Ocak ayını beklemeye başlamışlardı. Seslerini duyurmaya çalışan emekliler her gün yeni bir TAG çalışması yaparken bugün yapılan son etkinlikte ise talep edilen emekli aylığı 33 bin TL olarak ilan edilmişti. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Emekliler yeni maaş sistemi için düzenleme talep ederken Ankara kulislerine en düşük emekli aylığı için düşen son rakamda belli oldu. İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre en düşük emekli aylığı rakamı hesaplandı. 

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan maaş zamları hakkında yaptığı açıklamasında “Asgari ücrete Cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz, emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle, yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Asgari ücret konusunun kendi takvimi var, biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum” diyerek emeklileri de enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini ifade etmişti. 

Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon beklenti anketinde yer alan rakamlara göre refah payı hariç 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 39,62 olarak gerçekleşirken refah payının da eklenmesi ile Ocak 2024'te en düşük emekli maaşının 10 Bin 500 TL ile 11 Bin 500 TL arasında bir düzeyine yükselmesi bekleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cezayir dönüşü TL ve enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cezayir dönüşü TL ve enflasyon açıklaması