ANASAYFA Ekonomi Sağlık Bakanlığı 74 bin TL maaşla personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı 74 bin TL maaşla personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte bünyesinde çalışmak üzere bilişim personeli alımı yapılacağı öğrenildi.
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 20.41
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 20.41
YAZAR: Gülcan Özer

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte bünyesinde çalışmak üzere bilişim personeli alımı yapılacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı 74 bin TL maaşla personel alımı yapacak

Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan son ilana göre bilişim personeli kadrosuna aylık 74 bin TL maaşla personel alımı yapılacağı öğrenildi. Bilişim personeli için yapılacak olan bu alımlarda kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları ve detaylara da yer verildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 74 BİN TL MAAŞLA PERSONEL ALIMI YAPACAK! 

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana göre en az 49 bin TL maaş en fazla 74 bin TL maaşla bilişim personeli alımı yapılacağı öğrenildi. Konuya ilişkin Resmi Gazete'de yapılan duyuruda 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik' personel alımı yapılacağı öğrenildi. 

EN AZ 70 KPSS PUANI ARANIYOR! 

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda kişilerin başvuru yapabilmesi için en az 70 KPSS puanına ihtiyacı olduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'na personel alımı başvuruları 4 Aralık'ta başlayıp 8 Aralık'ta sona ereceği, Adaylar e-devlet (Milli Eğitim Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı üzerinden başvuru işlemlerinin tamamlanabileceği ifade edildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? 

Kişilerin bilişim personeli kadrosu için başvuru yapabilmesi için "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerektiği ifade edildi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NEDİR?

 Bu kapsamda bakanlık tarafından yayımlanan ilana başvuru yapabilmek için teslim edilmesi gereken belgeler şu şekilde verildi;

Özgeçmiş 

Mesleki tecrübeye ilişkin resmi (SGK Hizmet Dökümü)

 Her bir pozisyon için özel şartlarda istenilen sertifikalar ve nitelikleri gösteren belgeler 

Genel Şartlar başlığının (d) maddesinde belirtilen, en az iki güncel programlama dilini bildiğini gösterir belge, 

Diğer tüm detaylar Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden alınabilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilere 18 bin TL yardım yapılacak

Deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilere 18 bin TL yardım yapılacak