ANASAYFA Ekonomi Sürücüler motorine 1.50 TL indirim açıklandı

Sürücüler motorine 1.50 TL indirim açıklandı

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından motorine beklenen indirim haberi sonunda geldi.
YAYINLAMA: 11 Kasım 2023 / 20.37
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2023 / 17.01
YAZAR: Serhat Karaman

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından motorine beklenen indirim haberi sonunda geldi.

Sürücüler motorine 1.50 TL indirim açıklandı

İsrail ile Filistin arasında patlak veren savaşın ardından Orta Doğu'da bir anda tansiyonun yükselmesi ile brent petrol fiyatında sert bir yükseliş yaşanmıştı. Brent petrol bir anda yeniden 93 dolar seviyesine kadar tırmanırken iç piyasada dolar kurunun da bir hayli yüksek olması ile akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru yaşanmıştı. 

Bir yandan brent petrolde yaşanan yükseliş bir yandan da dolar kurundaki artış ile hem benzin hem de motorin fiyatı zamlanırken yükselen tansiyonun düşmesi ile brent petrolde gevşeme başlamıştı. Brent petrol fiyatının tekrar 82 dolar seviyesine kadar geri çekilmesi ile akaryakıt fiyatlarına beklenen indirim haberi sonunda geldi. 

MOTORİNE İNDİRİM VAR MI, NE ZAMAN GELECEK?

Dolar kurunun 28 TL seviyesinde tutunmayı başarmasına rağmen brent petrol fiyatında yaşanan sert geri çekilme akaryakıt fiyatlarında beklenen indirimin kapısını araladı. Brent petrolde yaşanan yükseliş öncesinde benzine indirim gelirken, motorinin aynı seviyede kalması ile benzin ile motorin arasındaki fiyat farkı büyük bir şekilde açılmıştı. 

Motorinin litre fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 38 TL seviyesinde kalırken benzinin litresi ise 34,54 TL seviyesine kadar çekilmişti. Sonunda motorine beklenen indirim haberi duyuruldu. Akaryakıt sektörü temsilcileri brent petrolde yaşanan geri çekilme sonrasında motorinin litre fiyatını 1 TL 50 kuruşluk indirim geleceğini duyurdu. Söz konusu indirim Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olacak. İndirimin pompaya yansıması durumunda İstanbul'da motorinin litre fiyatı 36,50 TL seviyesine kadar geri çekilmiş olacak. Şu anda motorinin litresi Ankara'da 38,64 TL'den, İzmir'de ise 38,83 TL'den satılıyor. Benzin ve LPG otogaz fiyatları için ise şu anda bir fiyat güncellemesi beklenmiyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BDDK vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı!

BDDK vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı!