ANASAYFA Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir ziyareti başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir ziyareti başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e gitti.
YAYINLAMA: 21 Kasım 2023 / 10.26
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2023 / 10.26
YAZAR: Gülcan Özer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir ziyareti başladı

Cezayir ile ikili ilişkilerinin geliştirilmesi ve İsrail ile Filistin arasında devam eden savaşta destek arayışları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir'e resmi ziyarette bulunuyor. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen resmi tören ile uğurlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun programı ile çok sayıda temasta bulunacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan düzenlenen resmi törende uğurlamaya gelenler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer yer aldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A CEZAYİR ZİYARETİNDE HANGİ İSİMLER EŞLİK EDECEK?

İkili ilişkilerin daha da geliştirilmesini amaçlayan resmi gezide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik edecek. 

Söz konusu resmi ziyaret kapsamında Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin İkinci Toplantısı da gerçekleştirilecek. Toplantıya Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. İki ülke ilişkileri yanı sıra toplantıda Filistin'de yaşanan insanlık dramı da görüşülecek ve uluslararası basına önemli mesajlar verilecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya’da yeni kıta oluşuyor! Sıcaklığı 50 – 65 derece arasında olacak

Dünya’da yeni kıta oluşuyor! Sıcaklığı 50 – 65 derece arasında olacak