ANASAYFA Güncel Eleştirilerin hedefindeydi! Napolyon filmi ilk haftasında 78 milyon dolar açılış elde etti

Eleştirilerin hedefindeydi! Napolyon filmi ilk haftasında 78 milyon dolar açılış elde etti

Fransız eleştirmenlerin hedefinde olan ‘Napolyon’ filmi, açılış haftasında 78 milyon dolarlık gelir elde etti.
YAYINLAMA: 28 Kasım 2023 / 16.12
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 / 16.12
YAZAR: Tahsin Kemer

Fransız eleştirmenlerin hedefinde olan ‘Napolyon’ filmi, açılış haftasında 78 milyon dolarlık gelir elde etti.

Eleştirilerin hedefindeydi! Napolyon filmi ilk haftasında 78 milyon dolar açılış elde etti

Yönetmeni BAFTA ve Golden Globe ödüllü Ridley Scott olan, başrollerini Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin paylaştığı ‘Napolyun’ filmi, tarihsel hatalar nedeniyle Fransız eleştirmenlerin hedefi haline geldi. 
Film, gösterime girdiği ilk gün Fransa’da 868 bin Euro elde etti. Beş günün sonunda ise dünya çağında 78 milyon dolar açılış elde eden filme yoğun ilgi devam ediyor. 

NAPOLOYN’UN KONUSU NEDİR? 

Napolyon filmi, ünlü Fransız imparator Napolyon Bonaparte’ın yaşamını anlatıyor. Korkusuz ve acımasız imparator Napolyon’un hayatı filmde, Fransız Devrimi sırasında o dönemki Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'in idamı ile başlayıp, imparatorun ölümüne dek geçen süreci konu alıyor. 

SAVAŞTA ACIMASIZ, ÜLKESİNDE TİTAN
Napolyon Bonaparte, Winston Churchill'den Friedrich Nietzsche'ye kadar kendisinden sonraki nesilleri etkilemiş bir imparator olarak öne çıkıyor. Taktiksel zekası ve gaddarlığıyla ön plana çıkan imparator, sıfırdan gelip bir kurtarıcıya dönüşerek adını tarihe altın harflerle kazıdı. 
Liderlik yetenekleriyle tarihe her toplumsal sınıftan gelebileceğini gösteren ilk kişilerden biri olan Napolyon’u yenmek için Avrupa'da yedi farklı güç koalisyonuna ihtiyaç duyuldu.

İMPARATORİÇE JOSEPHİNE’E OLAN AŞKI

Napolyon’un hayatında etkili olan saplantısı imparatoriçe Josephine’de filmin ana konusunu oluşturuyor. 
Josephine’nin Napolyon’a olan ilgisiz ama mecburi yakınlığı ve Napolyon’un derin saplantısının işlendiği filmde, Josephine’nin derinlerde bulundurduğu şefkatli tavırları da seyircilere yansıtılıyor. 
1793 yılından 1821'e dek 28 yıllık bir süreci anlatan Napolyon filmi, 2 saat 38 dakikalık bir yapım olarak pek çok savaşın, Fransa’nın dönüşümünün anlatıldığı bir eser olarak ön plana çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de zirve alev alev yanıyor

Süper Lig'de zirve alev alev yanıyor