ANASAYFA Güncel Meteoroloji’den yurdun doğusu için kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji’den yurdun doğusu için kuvvetli yağış uyarısı geldi

Sağanak yağışların ve soğuk havaların kendisini göstermeye başlamadan önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı.
YAYINLAMA: 17 Kasım 2023 / 09.14
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2023 / 09.14
YAZAR: Gülcan Özer

Sağanak yağışların ve soğuk havaların kendisini göstermeye başlamadan önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

Meteoroloji’den yurdun doğusu için kuvvetli yağış uyarısı geldi

Oldukça sıcak günlerin yaşandığı bir yaz mevsiminin geride bırakılmasının ardından bu sene ne zaman soğukların yaşanacağı merak konusu olmaya başlamıştı. Durum bu şekilde iken bugün gelen son bilgiye göre yurdun belirli noktalarında karın yağmaya başladığı öğrenildi. 

İlk karların da düşmeye başlaması ile birlikte de ülke genelinde kış mevsim etkilerinin ne zaman yaşanmaya başlanacağı merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, yurdun doğu bölgesinde kış mevsiminin yaşanmaya başladığı öğrenildi. Her ne kadar iç Anadolu ve Marmara bölgesinde de soğuklar çıksa da bugünden itibaren soğuk havanın hakimiyetinin sürüleceği öğrenildi.

METEOROLOJİ’DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI! 

Gündeme gelen soğuk hava ve sağanak yağışı hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi Doğu Anadolu’nun Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor! Yapılan son değerlendirmelere göre; Muş Bitlis ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde bu gece saatlerinden sonra kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Siirt, Hakkâri ve Şırnak Çevrelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor! 

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Siirt, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda beklenen olumsuz hava koşullarının bugün gün içerisinde beklendiği bu nedenle vatandaşların da yapılan uyarıları dikkat ederek canlarını tehlikeye atmamalarının önemli olduğu açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yıl sonu gelmeden araç sahibi olmak isteyenlere Dacia Duster 2023 fiyat listesi belli oldu!

Yıl sonu gelmeden araç sahibi olmak isteyenlere Dacia Duster 2023 fiyat listesi belli oldu!