Yapılan son araştırmalar ise ceviz tüketiminin, bağırsak sağlığını geliştirmeye yardımcı olabileceği ortaya çıkarıldı.
USDA ve Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçlarında ‘’ceviz'' detayı ön plana çıktı.
Çalışmada, 3 hafta boyunca 35-68 yaş arası 18 sağlıklı yetişkinden oluşan katılımcılar 42 gram ceviz tüketti. 3 hafta sonunda katılımcıların kolon kanseri, inflamasyon ve gastrointestinal hastalıklarda rol oynayabilen ikincil safra asitlerinde azalma olduğu tespit edildi.
BAĞIRSAK BAKTERİLERİNDE ARTIŞ
Sonuçlarda şaşırtıcı bir diğer tespit ise katılımcıların sağlıklı olduğu düşünülen bağırsak bakterilerindeki artış oldu.
PREBİYOORİK DE İÇERİYOR
Elde edilen yeni bulgularda cevizin, prebiyotik potansiyele de sahip olabileceği ortaya kondu. Ayrıca ceviz, 28 gramlık bir porsiyon başına Anti-inflamatuar omega-3 alfa-linolenik asit veya ALA, 2 gram lif ve tokoferol ve antioksidan polifenollerin sağlar.
Nutrients bilimsel dergisinde yayımlanan, ceviz ile ürolitin A adı verilen bir bileşik arasındaki ilişkiyi araştıran iki makale ile prebiyotiklerin faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesine yardımcı olduğu ortaya kondu.
HER GÜN BİR AVUÇ CEVİZ TÜKETMENİN FAYDALARI
Yapılan son araştırmalara göre, her gün 1 avuç ceviz tüketmek, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve kötü bağırsak sağlığı nedeniyle çıkabilecek bazı hastalıkları önlemeye yardımcı olur.
Bağırsak mikrobiyotası, ikinci beyin olarak adlandırılır ve bağışıklık sisteminin fonksiyonu ile metabolizmanın regülasyonunda önemli rol oynar.
Bu bağlamda bağırsak sağlığı; kanserler, tip 2 diyabet, Alzheimer gibi kronik hastalıklarla da ilişkilidir ve iyi bağırsak sağlığı ile bağzı hastalıkların önüne geçilebilir.