ANASAYFA Sağlık Son araştırmalar ortaya çıkardı! Ceviz bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor

Son araştırmalar ortaya çıkardı! Ceviz bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor

Uzmanlar, bağırsak sağlığına ilişkin yapılan son araştırmaları değerlendirdi. Buna göre ceviz, bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor.
YAYINLAMA: 29 Kasım 2023 / 21.26
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2023 / 21.26
YAZAR: Gülcan Özer

Uzmanlar, bağırsak sağlığına ilişkin yapılan son araştırmaları değerlendirdi. Buna göre ceviz, bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor.

Son araştırmalar ortaya çıkardı! Ceviz bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor

Bağırsak sağlığı, genel sağlık, cilt sağlığı… Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle tüketiciler, bağırsak ve genel sağlıklarını desteklemenin yollarını arıyor. 

Yapılan son araştırmalar ise ceviz tüketiminin, bağırsak sağlığını geliştirmeye yardımcı olabileceği ortaya çıkarıldı. 

USDA ve Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçlarında ‘’ceviz'' detayı ön plana çıktı. 

Çalışmada, 3 hafta boyunca 35-68 yaş arası 18 sağlıklı yetişkinden oluşan katılımcılar 42 gram ceviz tüketti. 3 hafta sonunda katılımcıların kolon kanseri, inflamasyon ve gastrointestinal hastalıklarda rol oynayabilen ikincil safra asitlerinde azalma olduğu tespit edildi. 

BAĞIRSAK BAKTERİLERİNDE ARTIŞ

Sonuçlarda şaşırtıcı bir diğer tespit ise katılımcıların sağlıklı olduğu düşünülen bağırsak bakterilerindeki artış oldu. 

PREBİYOORİK DE İÇERİYOR

Elde edilen yeni bulgularda cevizin, prebiyotik potansiyele de sahip olabileceği ortaya kondu. Ayrıca ceviz, 28 gramlık bir porsiyon başına Anti-inflamatuar omega-3 alfa-linolenik asit veya ALA, 2 gram lif ve tokoferol ve antioksidan polifenollerin sağlar. 

Nutrients bilimsel dergisinde yayımlanan, ceviz ile ürolitin A adı verilen bir bileşik arasındaki ilişkiyi araştıran iki makale ile prebiyotiklerin faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesine yardımcı olduğu ortaya kondu. 

HER GÜN BİR AVUÇ CEVİZ TÜKETMENİN FAYDALARI 

Yapılan son araştırmalara göre, her gün 1 avuç ceviz tüketmek, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve kötü bağırsak sağlığı nedeniyle çıkabilecek bazı hastalıkları önlemeye yardımcı olur. 

Bağırsak mikrobiyotası, ikinci beyin olarak adlandırılır ve bağışıklık sisteminin fonksiyonu ile metabolizmanın regülasyonunda önemli rol oynar. 

Bu bağlamda bağırsak sağlığı; kanserler, tip 2 diyabet, Alzheimer gibi kronik hastalıklarla da ilişkilidir ve iyi bağırsak sağlığı ile bağzı hastalıkların önüne geçilebilir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alperen Şengün yıldızlaşsa da Houston kazanamadı

Alperen Şengün yıldızlaşsa da Houston kazanamadı