ANASAYFA Ekonomi Altın yatırımı yapacaklara uzmandan kritik uyarı! Hakkınıza sahip çıkın

Altın yatırımı yapacaklara uzmandan kritik uyarı! Hakkınıza sahip çıkın

Altın fiyatlarının son dönemde inişli çıkışlı bir ivmeye sahip olması nedeni ile gidişatın nasıl olacağı konusunda vatandaşlar uzmanların tavsiyelerini takip etmeye başladı.
YAYINLAMA: 10 Kasım 2023 / 22.14
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2023 / 17.02
YAZAR: Serhat Karaman

Altın fiyatlarının son dönemde inişli çıkışlı bir ivmeye sahip olması nedeni ile gidişatın nasıl olacağı konusunda vatandaşlar uzmanların tavsiyelerini takip etmeye başladı.

Altın yatırımı yapacaklara uzmandan kritik uyarı! Hakkınıza sahip çıkın

Özellikle altın konusunda yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yeni açıklamalar gelmeye başladı. 

Yatırım yapmak isteyen ya da altın borcu olan kişiler tarafından sıklıkla merak edilenlere yanıt veren İslam Memiş, bankalar tarafından altın alınırken uygulanan yöntemlerden bahsetti. Bu konuda bankaları eleştiren Memiş, milletin hakkında sahip çıkın diyerek uyarılarda bulundu. 

MİLLETİN HAKKINA SAHİP ÇIKIN! 

Yaşanan durum hakkında konuşan İslam Memiş, "Banka müşterisi bankaya fiziki altınlarını götürüyor. Bankadaki eksper 'Altın külçeler borsada işlem gören markalar olması gerek, bu külçeler düşük ayar çıkıyor. İsterseniz kilo başına 3,5 gram eksiğine alabilirim.' diyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Darphane Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş ve denetlenen rafinelerin külçe altınlarına nasıl olur da 'düşük ayar' diyebilirler? 

Nasıl olur da milletin altınlarını eksik gram alma cüretinde bulunabilirler? Bu eksperler kim? Kimin elemanı, amaçları ne? Hepsini biliyorum. Ancak meydan boş. Bilmek bir şey ifade etmiyor. Bugüne kadar milletin altınlarını eksik hesaplama ahlaksızlığını denetleyen kim? Yastık altındaki altınlar ekonomiye böyle kazandırılacak öyle mi? Bu zihniyet ile çok beklersin. Efendiler, ortalık çakal dolu, milletin hakkına sahip çıkın." şeklinde konuştu. 

NEDEN HESAP SORULMUYOR?

 Sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımlara devam eden Memiş, "Altın değer tespiti yapan eksper kim? Banka, özel bir rafine ile altın toplama için anlaşıyor. Rafine de işçi olarak o kişiyi işe alıyor, bankalara altın toplamaya gönderiyor. Yani, rafine diğer rafine ile rakip konumunda. Kendi mallarının güvenli olduğu imajı veriyor ve rakip görüyor. Bu eksperlerin, ustalık belgeleri var mı? 

Kim nasıl denetliyor? Denetleniyorsa yaptığı işlemde 'Bu külçe altından 3,5 gram kesmişsiniz.' diye hesap neden sorulmuyor?" diyerek bankalar tarafından uygulanan eksper yöntemi hakkında vatandaşları da uyarmış oldu. Yapılan bu açıklamalar Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş’in resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

NOT: Burada yer alan bilgiler Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, haberiyakala.com.tr tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kasım ayında en ucuz sıfır araba fiyatı 675 bin liraya geriledi

Kasım ayında en ucuz sıfır araba fiyatı 675 bin liraya geriledi