ANASAYFA Ekonomi Kasım ayında en ucuz sıfır araba fiyatı 675 bin liraya geriledi

Kasım ayında en ucuz sıfır araba fiyatı 675 bin liraya geriledi

Araba sahibi olmak isteyen kişiler için beklenen düşüş sonunda başladı. En ucuz sıfır araç fiyatı için indirim açıklandı.
YAYINLAMA: 11 Kasım 2023 / 00.05
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2023 / 00.05
YAZAR: Serhat Karaman

Araba sahibi olmak isteyen kişiler için beklenen düşüş sonunda başladı. En ucuz sıfır araç fiyatı için indirim açıklandı.

Kasım ayında en ucuz sıfır araba fiyatı 675 bin liraya geriledi

Pandemi döneminde sıfır araba üreten fabrikaların uzun süre kapalı kalması, uçuş yasakları ve ülkelerin sınırlarını kapatması ile bozulan tedarik zinciri nedeniyle sıfır araçta stok sorunu yaşanmıştı. Aynı dönemde birde üzerine patlak veren çip sorunu ile kriz daha da derinleşmiş, sıfır araç fiyatları rekor üzerine rekor kırmıştı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle hastalık kapmaktan endişelenen insanların toplu ulaşımdan uzaklaşarak kendi araçlarını almaya başlaması ile talebin artması ve üretimin azalması ile sıfır araç fiyatları hem artmış, hem de bekleme süresi uzamıştı. Beklemek isteyemeyen kişilerin ikinci el araca yönelmesi ile 2. el araba fiyatları da fırlamış, hatta bazı modellerde sıfırını dahi geçerek büyük bir şok yaşanmasına neden olmuştu. 

SIFIR VE 2.EL ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM NE, ARABA FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

 Araç fiyatlarında sonunda beklenen indirim rüzgarları esmeye başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirler peş peşe devreye alınırken bu sayede sıfır araçta stok sorunu çözülmeye başlanmıştı. Sahte ilanlar vererek fiyatı kızıştıran kişilerde engellenirken tüm bunlar araba fiyatlarında normalleşme sürecinin ilk adımları olmuştu. 

Yükselen araç fiyatları ve taşıt kredisi faiz oranları sonrasında vatandaş zorunlu olsa dahi araç alımını ertelemek zorunda kalırken bu da talebin zayıflamasını tetiklemişti. Yaşanan tüm bu etkenlerin birleşmesiyle beraber hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarında düşüş kendisini göstermeye başladı. Ekim ayında Hyundai i10 satış fiyatı 725 bin TL olarak uygulanırken Kasım ayında ise bu rakam gerileyerek 675 bin liraya kadar çekildi. Söz konusu indirim araç fiyatlarında uzun süredir ilk kez düşüş yaşanması nedeniyle piyasa tarafından memnuniyet yaşanmasına neden oldu. 

YENİ HYUNDAİ İ10 KASIM 2023 GÜNCEL SATIŞ FİYATI LİSTESİ! 

Yeni Hyundai i10 1.0 MPI 67 PS Jump Benzin Manuel Donanım Paketi Satış Fiyatı 675.000 TL

 Yeni Hyundai i10 1.0 MPI 67 PS Jump Benzin AMT Donanım Paketi Satış Fiyatı 720.000 TL 

Yeni Hyundai i10 1.2 MPI 84 PS Style Benzin AMT Donanım Paketi Satış Fiyatı 740.000 TL 

Yeni Hyundai i10 1.2 MPI 84 PS Elite Çift Renk Benzin AMT Donanım Paketi Satış Fiyatı 800.000 TL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konut fiyatlarının düşeceği tarih belli oldu! Ev sahibi olmak isteyen o günü beklesin

Konut fiyatlarının düşeceği tarih belli oldu! Ev sahibi olmak isteyen o günü beklesin