ANASAYFA Ekonomi Bakan Özhaseki konut fiyatlarının düşeceği tarihi duyurdu!

Bakan Özhaseki konut fiyatlarının düşeceği tarihi duyurdu!

Ülkemizde artan konut fiyatları nedeniyle vatandaşların alternatif arayışları devam ediyor. Konut fiyatlarının düşmesi beklenirken yapılan kampanyalar da takip ediliyor. Konut fiyat artışı devam ederken Bakan Özhaseki’den yeni bir açıklama geldi.
YAYINLAMA: 19 Kasım 2023 / 18.21
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2023 / 18.21
YAZAR: Gülcan Özer

Ülkemizde artan konut fiyatları nedeniyle vatandaşların alternatif arayışları devam ediyor. Konut fiyatlarının düşmesi beklenirken yapılan kampanyalar da takip ediliyor. Konut fiyat artışı devam ederken Bakan Özhaseki’den yeni bir açıklama geldi.

Bakan Özhaseki konut fiyatlarının düşeceği tarihi duyurdu!

Türkiye’de pandemi dönemi ile başlayan konut fiyatı artışları devam ediyor. Konut satış fiyatları artmaya devam ederken gayrimenkul sektörü de daralma endişesi yaşıyor. 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut satış rakamlarının ülke genelinde düşmesi ile ilk kez ev sahibi olacaklar için kredi kampanyası yapılmasını bekliyor. Konut satışlarının artması için kampanya yapılması beklenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarına ilişkin önemli bir konuşma yaptı. Bakan Özhaseki, konut fiyatlarının düşeceği tarihe ilişkin bilgiler verdi. 

"BU TİP AKSAKLIKLARI YASA HALİNE GETİREREK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK DAHA HIZLI ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ" 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda gençlerle buluştu. Ev sahipleri ve kiracılar arasında devam eden tartışmalara değinen Bakan Özhaseki, "İstanbul'a birkaç senede 500-600 bin konut yapacağız. TOKİ de sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi, hatta kuralar da çekildi. Bütün bunları önümüzdeki 1 sene içinde devreye aldığımızda fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını göreceksiniz. 

Birkaç sene içinde evi olmayanlara da fırsat doğacak, diye düşünüyorum." dedi. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Ülkeyi depreme hazır hale getireceksek, kentsel dönüşümü hızla yapmamız lazım. Geçmişte çok fazla tıkanmışlık yaşandı. Fikirtepe de buna en önemli örneklerden biri. Ortada bir tane derme çatma bir konut duruyor. İçinde oturan da yok ama durduruyorlar. Bütün bu aksaklıkları giderecek ne varsa; hepsi kanun teklifinde mevcut. Bu tip aksaklıkları yasa haline getirerek kentsel dönüşümü çok daha hızlı şekilde yapmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

‘’FİYATLARIN YAVAŞ YAVAŞ DÜŞMEYE BAŞLADIĞINI GÖRECEKSİNİZ"

 Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, toplamda 850 bin bağımsız birimin yenilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Açıklamalarına devam eden Bakan Özhaseki, "Bu konutların 50 bine yakınını yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. Yine 'Yerinde Dönüşüm' kampanyamıza, 'beni destekleyin' diyen 237 bin kişi de başvuru yaptı.

 Bu vatandaşlarımıza 750 bin hibe, 750 bin kredi veriyoruz, 2 sene ödemesiz, 10 yıl vade ile bunu gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.  "Deprem bölgesinde, İstanbul'da konut yapacağız. TOKİ de sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi. Bütün bunları bir sene içinde devreye aldığımızda, fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını göreceksiniz." diyen Bakan Özhaseki, bir sene içerisinde fiyatların düşeceğine ilişkin sinyal verirken konut sahibi olmak isteyenlerinde heyecanı arttı. Etkili fiyat düşüşlerinin ne zaman görüleceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak ve İstanbul Şile'de 20 Kasım'da okullar tatil ilan edildi

Zonguldak ve İstanbul Şile'de 20 Kasım'da okullar tatil ilan edildi