ANASAYFA Ekonomi Emeklilikte yüksek maaş almak için bunlara dikkat edin...

Emeklilikte yüksek maaş almak için bunlara dikkat edin...

Milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, uzmanlar tarafından yapılan son uyarıya göre başvuru esnasında yapılan hataların düşük maaşa neden olduğu öğrenildi.
YAYINLAMA: 02 Aralık 2023 / 12.32
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2023 / 12.32
YAZAR: Gülcan Özer

Milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, uzmanlar tarafından yapılan son uyarıya göre başvuru esnasında yapılan hataların düşük maaşa neden olduğu öğrenildi.

Emeklilikte yüksek maaş almak için bunlara dikkat edin...

Geçtiğimiz seneden itibaren özellikle de emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için yapılan düzenleme ile birlikte milyonlarca vatandaş uzun süredir kurdukları emeklilik hayaline kavuşmuştu. 

Bu kapsamda emeklilik için başvuru yapan ya da yapacak olan vatandaşlara da uzmanlar tarafından gerekli uyarılar yapılmaya başlandı. Gelen uyarılarda başvuru esnasında yapılan bazı hataların emekli vatandaşların daha düşük maaşlar almasına neden olduğundan bahsedildi.

 EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPACAKLAR DİKKAT! 

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun tarafından yeni bir açıklama yapıldı gelen açıklamaları 'emeklilikte işinize yarayacak bilgiler' başlığı ile paylaşarak bu konuda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedildi. Özellikle de başvuru esnasında küçük gibi görünen bazı detaylara dikkat edilmesi halinde de kolay bir şekilde ve daha erken emekli olunabildiği ifade edildi. 

BU KİŞİLER EMEKLİ AYLIĞI ALAMAZ! 

Emeklilik için başvuru yaparken vatandaşların bilmesi gerekenlerden bahseden Erdursun, "Eksik günlerini tamamlamak için 1 gün dahi yurt dışı borçlanması yaparak emekli olanlar, yurt dışında çalışırlarsa, işsizlik maaşı ya da sosyal yardım alırlarsa Türkiye'den emekli aylığı alamazlar. Askerlik sonrasında sigortalı olanlar, askerlik borçlanma süresi ile işe başlama tarihlerini 08.09.1999 tarihine kadar geriye çekerlerse EYT'li olurlar. Memurlar hariç! (Memurlara büyük haksızlık.) Anlaşmalı ülkelerde çalışanlar yurtdışı işe başlama tarihlerini Türkiye'den işe başlama tarihi olarak saydırabilirler." şeklinde konuştu. 

DAHA KOLAY EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ!

 Bazı küçük detayların kişilerin daha geç emekli olmasına ve daha düşük maaşlar almalarına neden olduğundan bahseden Erdursun, "Emeklilik konularında küçük ayrıntılara dikkat ederek daha kolay emekli olabilirsiniz ya da bu ayrıntılara dikkat etmeyerek emeklilik sürecinizi uzatabilirsiniz, yanlış statüden emekli daha geç emekli olup daha düşük emekli aylığı alabilirsiniz. 

Emekliliğinizi hak etmiş olsanız bile 2024'te emekli olmak sizin için daha avantajlı olabilir, çalışma süreniz, kıdem tazminatınız, 2024'ün emekli aylığınıza katkısını bilerek emeklilik için müracaatta bulunmalısınız..." diyerek vatandaşlar için önemli olan pek çok detay hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bu sayede emeklilik hayali kuran vatandaşların bu detaylara dikkat ederek daha da kolay bir şekilde emeklilik hayallerine kavuşabileceklerinden bahsedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ'ten sert açıklama

2024 asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ'ten sert açıklama