ANASAYFA Ekonomi İlk evini alana 1.20 faizli konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

İlk evini alana 1.20 faizli konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ konut projesi üretirken orta gelirli aileler için 1.20 faizle konut kredisi verileceği ilan edilmişti.
YAYINLAMA: 11 Kasım 2023 / 20.55
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2023 / 20.55
YAZAR: Serhat Karaman

Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ konut projesi üretirken orta gelirli aileler için 1.20 faizle konut kredisi verileceği ilan edilmişti.

İlk evini alana 1.20 faizli konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yükselen konut fiyatları nedeniyle ilk olarak alt gelir grubu vatandaşlar, sonrasında ise orta gelir grubu vatandaşlar için ev sahibi olmak imkansız bir hale gelmişti. Vatandaşlar için bu noktada TOKİ devreye girerken alt gelir grubu için 250 bin sosyal konut projesi açıklanmış, satışa sunulan 250 bin konuta 5 milyon kişi rekor başvuruda bulunmuş, çekilen kuralar ile hak sahipleri belirlenmişti. 

TOKİ tarafından hayata geçirilen alt gelir grubu projenin ardından orta gelir grubu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekli ucuz konut kredisi müjdesi verilmiş, ancak aradan geçen uzun süreye rağmen ne yazık ki beklenen proje bir türlü uygulamaya alınmamıştı. Ucuz konut kredisi kampanyası için yeni gelişme açıklandı. 

UCUZ KONUT KREDİSİ KAMPANYASINDA FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Daha öncede Emlak Konut öncülüğünde benzer bir konut kredisi kampanyası düzenlenmiş, o dönemde anlaşmalı konut projeleri üzerinden sıfır konut almak isteyen kişilere yüzde 0,99 faiz oranı ile ev sahibi olma imkanı sunulmuştu. Elde kalan sıfır konut stokunu eritmek için başlatılan kampanya yoğun ilgi görmüş, kredi başvurusu rekor kırmıştı. 

Müteahhitler tarafından konut kredisinde psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 0.99 faiz oranı üzerinde ısrarcı olunduğu, ancak Merkez Bankası tarafından uygulanan parasal sıkılaşma politikası nedeniyle bu oranın kabul görmediği ve yüzde 1,20 oranı üzerinden uzlaşı sağlandığı ifade edilmişti. Yeni kampanyanın ne zaman başlayacağı konusunda ise ilk kulis haberinde Aralık ayı işaret edildi. Sıfır konut kampanyalarının da başlayacağı Aralık ayında verilecek olan destek kredisi ile konut satışlarının desteklenmesi, sektörün hareketlenmesi ve vatandaşların yeniden konut alımına yönlendirilmesi amaçlanacak. Söz konusu kredi paketi sadece ilk evini alacak kişilere, muhtemelen 5 sene satmama şartı ile verilecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sürücüler motorine 1.50 TL indirim açıklandı

Sürücüler motorine 1.50 TL indirim açıklandı