ANASAYFA Ekonomi Sigaraya bir zam daha! Fiyatı 58 TL oldu!

Sigaraya bir zam daha! Fiyatı 58 TL oldu!

Sigara tiryakilerini yakından ilgilendiren bir zam haberi daha geldi. Sigara fiyatlarına bir sigara grubunun daha zam yaptığı açıklandı.
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 21.46
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 21.46
YAZAR: Gülcan Özer

Sigara tiryakilerini yakından ilgilendiren bir zam haberi daha geldi. Sigara fiyatlarına bir sigara grubunun daha zam yaptığı açıklandı.

Sigaraya bir zam daha! Fiyatı 58 TL oldu!

Türkiye’de yaşam maliyeti her geçen gün daha da artıyor. Yıl sonunun yaklaşmasına rağmen zamlar hız kesmezken günlük ihtiyaçların maliyetleri yükseliyor.

 Zaruri bir ihtiyaç olmayan ama milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir ürün olan sigara fiyatlarına gelen zamlar kısa bir süre önce gündem olmuştu. Şimdi sigara için bir zam haberi daha geldi. 

5 TL ZAM YAPILMIŞTI! 

Sigara üretimi yapan firmalar maliyet artışlarını öne sürerek kısa bir süre önce paket başı 5 TL fiyat açıklamıştılar. Yenilenen fiyat listeleri ile satışlar başlarken sigara tiryakilerinin günlük maliyetleri de artmış oldu. Bu yeni zam ile beraber sigarada belirli bir seviyenin altında ürün kalmadı.

 BİR ZAM DAHA BELLİ OLDU! 

Sigara fiyatlarına zam geldiğine dair yeni bir haber daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar bir açıklama yaparak zam haberini verdi. Buna göre KT&G sigara grubunun sigaralarına 5 TL zam yapıldı.

 Açıklanan yeni fiyat listesine göre bu grubun en ucuz sigarası 55 TL, en pahalı sigarası ise 58 TL oldu. Yeni fiyat listesinin 30 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. 

YENİ ZAMLAR KAPIDA! 

Sigaraya yapılan bu zamlar son zamlar olmayacak. Her yılın başında sigaradan alınan vergide artışa gidiliyor. Bu vergi artışı sigara fiyatlarına zorunlu olarak yansıtılacak. Sigara üreticisi firmalar vergi maliyetini üstlenmek istemeyecekleri için fiyatlara bunu yansıtacaklar. Yapılan değerlendirmelere göre sigarada paket başı yaklaşık 10 TL’lik zam gündeme alınacak.

VERGİ KAYBI ARTIYOR! 

Sigaradan devletin çok ciddi bir vergi olduğu biliniyor. Sigaraya gelen zamlar ile beraber kaçak sigaraya olan ilgi artıyor. Bu da devletin vergi kaybına uğramasına neden oluyor. Her ne kadar kaçak sigaraya yönelik denetimler yapılsa da tam olarak bu ürünlerin vatandaşlara ulaşması engellenemiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanlığı 74 bin TL maaşla personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı 74 bin TL maaşla personel alımı yapacak