ANASAYFA Ekonomi Trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacak!

Trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bakanlığa bağlı olarak tren yolculuklarında emekli vatandaşlara yüzde 10 indirim uygulanacağı ifade edildi.
YAYINLAMA: 29 Mart 2024 / 22.09
GÜNCELLEME: 29 Mart 2024 / 22.09
YAZAR: Gülcan Özer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bakanlığa bağlı olarak tren yolculuklarında emekli vatandaşlara yüzde 10 indirim uygulanacağı ifade edildi.

Trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacak!

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalara göre 2024 emekliler yılı kapsamında emekli vatandaşlar için indirimli tren yolculuğu verileceği ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda bayram için tren seferlerinde artırıma da gidildiği belirtildi.

EMEKLİLER İÇİN YÜZDE 10 İNDİRİM UYGULANACAK!

Bakan Uraloğlu ulaşımın en temel ihtiyaçlardan birisini oluşturduğunun altını çizerek, emekliler yılı kapsamında uygulanan indirime ilişkin ” Emeklilerimizin ikinci yaşamlarında fiziksel ve ruhsal sağlıkları ile sosyal ve kültürel yönden zenginleşmelerine destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim iş birliğinde seferber ediyoruz. Bu kapsamda, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Böylece emeklilerimizin ulaşım ihtiyacına katkı sunarken bir nebze de olsa seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

SEFER SAYILARINDA DÜZENLEME YAPILDI!

Ramazan bayramına kısa bir zaman kala tren seferleri için de düzenlemelerin yapıldığı belirtilerek, “Ülkemizin dört bir köşesinde başlattığımız demiryolu seferberliği ile yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatları inşa ediliyor, iyileştirilen ve modernize edilen mevcut demiryolu sistemimiz tıkır tıkır işliyor, milli ve yerli demiryolu sanayimiz gelişiyor. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğümüz 2023 yılında 255 milyon yolcuyu ulaştırırken trenlere talep giderek artıyor, farklı rotalarda hizmete verdiğimiz turistik ve diğer trenlerimizle Anadolu’muzun tarihi ve doğa güzellikleri keşfediliyor, bölgeler arasında etkileşim, ticaret, sirkülasyon artıyor. Demiryolu ulaştığı her yere bereket, güzellik katıyor. Bayramlarda da en fazla tercih edilen ulaşım aracı tren. Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde sevdikleriyle geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık.” diye vatandaşlar için duyuruyu yayımladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pegasus ucuz bilet kampanyasını duyurdu!

Pegasus ucuz bilet kampanyasını duyurdu!