ANASAYFA Güncel İstanbul Şişli'de meydana gelen yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetti!

İstanbul Şişli'de meydana gelen yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetti!

Bugün İstanbul Şişli'de meydana gelen olayda 16 katlı binanın zemin katında bir gece kulübündeki tadilat sırasında yangın meydana geldi.
YAYINLAMA: 02 Nisan 2024 / 21.54
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2024 / 21.54
YAZAR: Gülcan Özer

Bugün İstanbul Şişli'de meydana gelen olayda 16 katlı binanın zemin katında bir gece kulübündeki tadilat sırasında yangın meydana geldi.

İstanbul Şişli'de meydana gelen yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetti!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bugün meydana gelen olayda 16 katlı bir binanın bodrum katında yer alan gece kulübünde tadilat sırasında yangın çıktığı öğrenildi. Büyüyen yangında son belirlemelere göre 29 kişi hayatını kaybederken 1 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Konu ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade etti.

YANGINA İLİŞKİN 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yapılan açıklamalara göre yangına ilişkin iş yerinin mesul müdürü İ.Ş (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P (26) ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47) gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan kişilerden ise İ.Ş ve Ş.Ş'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu ifade edildi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Yaşanan olaya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve yangının çıkış nedeninin idari olarak inceleneceğini söyleyerek şu şekilde konuştu;

"Yangınla ilgili tabii şu anda hiçbir sorun yok, söndürüldü, kontrol altında. Umut ederim daha fazla can kaybı olmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Temennimiz daha fazla can kaybı haberi almamak. Şu anda süreci takip ediyoruz. Burada ilerleyen zaman diliminde bir gelişme olursa da sizlerle paylaşırız. Yangın çıkan katta çok miktarda inşaat ve yapı malzemesinin dağınık bir şekilde kümeli olduğunu daire başkanımız ve diğer yetkili arkadaşlar iletti."

İmamoğlu, binanın 1987'de ruhsat verilen bir gece kulübü olduğunu vurgulayarak, “En son itfaiye raporu 2016'da veriliyor. 2018'de bir ruhsat yenilenmesi yapılmış ilçe belediyesi tarafından. Bunlar incelenecek, savcılık da gereken süreci başlatmış durumda. Yapının statik güvenliği ile ilgili arkadaşlarım da burada inceleme yapıyor. Ona göre gerekirse komşuların tahliyesi gibi konularda destek olacağız. Yapı eski bir yapı.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren iller belli oldu!

31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren iller belli oldu!