ANASAYFA Genel Altın yatırımcılarına İslam Memiş'ten yeni hafta uyarısı!

Altın yatırımcılarına İslam Memiş'ten yeni hafta uyarısı!

Elinde altını olanlar için Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yeni hafta uyarısında bulundu.
YAYINLAMA: 10 Aralık 2023 / 20.36
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2023 / 20.36
YAZAR: Gülcan Özer

Elinde altını olanlar için Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yeni hafta uyarısında bulundu.

Altın yatırımcılarına İslam Memiş'ten yeni hafta uyarısı!

Bu senenin sonuna yaklaşırken yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından piyasalarda son durumun nasıl olacağı konusunda merak edilenler artmaya başladı. Konuya ilişkin yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen İslam Memiş, yeni haftaya yeniden dikkat çekti. 

YENİ HAFTAYA DİKKAT!

Piyasaların önümüzdeki hafta nasıl olacağı konusunda merak edilenlerin artmasının ardından İslam Memiş tarafından şu ifadelere yer verildi;

"Aralık ayı ABD verileri için önemli. Cuma günü Tarım dışı istihdam verileri açıklanmıştı. Veri etkisiyle tekrar 2 bin dolar seviyesine gerileyen ONS altın gördük. Bu geri çekilmeler normal. Çok hızlı yükselişler vardı. Beraberinde kar satışlarının gelmesi normal. 

Önümüzdeki hafta Amerika'da enflasyon verisini takip edeceğiz. Enflasyon verisinden sonra yine bir dalgalanma olabilir altın fiyatlarında. Yani 1980-2080 dolar aralığında kısa vade için takip etmeyi sürdüreceğiz.

ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı var. FED'in pas geçmesi bekleniyor. Tekrar faizleri 2024 yılının ilk çeyreğinde 25 baz puan faiz indirimi yapması bekleniyor. Piyasanın genel kanısı bu yönde. 1980-2080 dolar aralığını takip edeceğiz ama 2024 yılı içerisinde 2350 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin olma olasılığı güçlü."

GRAM ALTIN UYARISINDA BULUNDU!

Elinde altını olan vatandaşlar için uyarılarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, “ONS tarafında yine 2350 dolar seviyesine kadar bir yükseliş bekliyoruz. 2023 yılını 2000 bin dolar seviyesinde tamamlayan bir ONS altın karşımızda göreceğiz. Gram altın hem dolardan hem ONS altından destek görmeye devam ediyor. Hedef 2000 TL seviyesi ve 2024 yılının ilk çeyreğinde 2000-2250 TL seviyesinde görmeye devam edeceğiz ve 2024 yılının tamamına baktığımızda özellikle yaz aylarına baktığımız zaman bu yükselişlerin 2500 TL devamında 2700 lira seviyesine yükselme ihtimali var. Hem döviz kuru seviyesinde hem ONS altın gram altını pozitif yönde destekleyeceğini söyleyebilirim.” dedi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 bin polis memuru alımları başladı mı, ne zaman başlayacak?

10 bin polis memuru alımları başladı mı, ne zaman başlayacak?