ANASAYFA Güncel Gazze'de saatte 6 çocuk ve 4 kadın öldürülüyor!

Gazze'de saatte 6 çocuk ve 4 kadın öldürülüyor!

İsrail'in Gazze'ye saldırıları her geçen gün şiddetini arttırıryor. Uluslararası hukuk alanında çalışan avukat Ahmet Abofoul konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
YAYINLAMA: 20 Kasım 2023 / 09.11
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2023 / 09.11
YAZAR: Gülcan Özer

İsrail'in Gazze'ye saldırıları her geçen gün şiddetini arttırıryor. Uluslararası hukuk alanında çalışan avukat Ahmet Abofoul konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Gazze'de saatte 6 çocuk ve 4 kadın öldürülüyor!

Bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de insanlık suçu işleyen ve her geçen gün sivillere karşı saldırı şiddetini arttıran İsrail'in bölgede saatte ortalama kaç kişiyi öldürdüğü açıklandı. Uluslararası hukuk alanında çalışan avukat Ahmed Abofoul, "Sağlık sistemi çökmeden önce bildiğimiz şey, İsrail'in Gazze'de her 4 dakikada 1 Filistinliyi öldürdüğüydü. İsrail şu an saatte ortalama 6 çocuk ve 4 kadın öldürüyor" dedi. Uluslararası hukuk alanında çalışmalar yapan Filistinli Avukat Ahmed Abofoul, Filistinli çocukların durumu hakkında açıklamalarda bulundu, Abofoul "İsrail'in Gazze'de sadece 3 hafta içinde öldürdüğü çocuk sayısı, 2019'dan bu yana dünyadaki çatışma bölgelerinde öldürülen yıllık çocuk sayısını aştı" dedi. 

SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti merkezli Al-Haq isimli insan hakları örgütünün hukuk danışmanı Avukat Ahmed Abofoul, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen çocuklar ve uluslararası örgütlerin çocuk ölümlerine ilişkin tutumunu değerlendirdi. Gazze'de artık sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü dile getiren Aboful, "Hastaneler, koridorlarda yatan yaralılarla tıka basa dolu. Doktorlar yaralılar arasında öncelik sıralaması yapmak zorunda kalıyor. Morglar da dolu ve doktorlar anestezi olmadan ameliyat yapıyor. Acımasız bombardımandan kaçıp, sığınacak yer arayan yüz binlerce insan aşırı kalabalık okullara tıkılmış durumda ki buralarda da taşan tuvaletler nedeniyle salgın hastalık riski var" şeklinde konuştu. 

"ÖLÜM SAYILARINI BELRLEMEKTE ZORLANIYORUZ"

Abofoul, artık ölen insanlardan kaçının kadın kaçının çocuk kaçının erken olduğunu belirleyemediklerini dile getirirken, ölen çocuk ve kadın sayılarına değindi. Abofoul,"Sağlık sistemi çökmeden önce bildiğimiz şey, İsrail'in Gazze'de her 4 dakikada 1 Filistinliyi öldürdüğüydü. Save the Children'a göre, İsrail'in Gazze'de sadece 3 hafta içinde öldürdüğü çocuk sayısı, 2019'dan bu yana dünyadaki çatışma bölgelerinde öldürülen yıllık çocuk sayısını aştı. İsrail, şu anda saatte ortalama 6 çocuk ve 4 kadın öldürüyor" ifadesini kullandı.

 20 HASTANE HİZMET DIŞI KALDI

 İsrail'in bugüne kadar bölgede bin 50'den fazla katliam gerçekleştirdiğini ve insanların nüfus kayıtlarını sildiğini aktaran Abofoul, sözlerine şöyle devam etti, "İsrail 125'in üzerinde sağlık tesisini hedef aldı, yaklaşık 20 hastane hizmet dışı kaldı. Savaşın ilk haftasında Gazze'yi, ABD'nin Afganistan'ı bir yıl boyunca bombaladığından daha fazla bombaladı. İlk 25 günde Rusya'nın Ukrayna'da 1,5 yılda öldürdüğünden daha fazla sivili öldürdü. Bir ay içinde Gazze'ye iki Hiroşima nükleer bombasına eşdeğer bomba attı. İşgal ordusu, Gazze'de kişi başına 10 kilogram patlayıcıya eşdeğer bombardıman gerçekleştirdiğini itiraf etti. İsrail şu ana kadar Sırpların Bosnalı Müslümanlara yönelik soykırımında öldürülenden daha fazlasını Gazze'de öldürdü. Bu bir soykırım. Buna artık son verilmeli."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evi göstermeyen kiracıya karşı hukuken yapılacaklar nelerdir?

Evi göstermeyen kiracıya karşı hukuken yapılacaklar nelerdir?