ANASAYFA Güncel İstanbul'da şiddetli sağanak ve fırtına! Bir can kaybı

İstanbul'da şiddetli sağanak ve fırtına! Bir can kaybı

İstanbul Valiliği, etkili olan sağanak yağmur ve fırtınada bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
YAYINLAMA: 29 Kasım 2023 / 15.51
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2023 / 15.51
YAZAR: Tahsin Kemer

İstanbul Valiliği, etkili olan sağanak yağmur ve fırtınada bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul'da şiddetli sağanak ve fırtına! Bir can kaybı

İstanbul'da sağanak yağmur ve fırtına etkili olmaya devam ediyor. İstanbul'un Kağıthane ilçesinde direk devrildi. Saat 02.44'te meydana gelen olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Şehirde etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

"28.11.2023 Salı Günü, İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı SARI kodlu uyarı yapılmıştır. İstanbul, yapılan bu uyarıya paralel olarak 28.11.2023 Salı’yı, 29.11.2023 Çarşamba’ya bağlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girmiştir. 28.11.2023 Salı Günü, İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı SARI kodlu uyarı yapılmıştır. İstanbul, yapılan bu uyarıya paralel olarak 28.11.2023 Salı’yı, 29.11.2023 Çarşamba’ya bağlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girmiştir."

Ayrıca Valilik, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul’da yaşanan olaylar 29 Kasım saat 13.00'ten itibaren  yaşanan gelişmeleri şu şekilde sıraladı:

"İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında seferler planlandığı şekilde devam etmektedir.

İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları sebebi ile iptal edilmiş, boğaz trafiği iki yönlü trafiğe kapatılmıştır.

Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir.

Saat 01.07 de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde "Kadriye Ana" isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuş olup, gemi mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır.

Saat 02.44 de Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.

Saat 10.42 de Eyüpsultan İlçesi Esentepe mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gece kondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir."

İSTANBUL VALİLİĞİ DÜN UYARMIŞTI

İstanbul Valiliği, dün yaptığı açıklama ile vatandaşların şiddetli sağanak ve fırtınaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyarmıştı.

Gece saatlerinden sonra İstanbul Avrupa Yakası’ndan başlayarak 29 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde,  yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiği ifade edilmişti.

Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son araştırmalar ortaya çıkardı! Ceviz bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor

Son araştırmalar ortaya çıkardı! Ceviz bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor