ANASAYFA Güncel Japon deprem uzmanından 4 ile uyarı yapıldı!

Japon deprem uzmanından 4 ile uyarı yapıldı!

Türkiye’de gerçekleşecek yeni depremlere dair uzman öngörüleri açıklanmaya devam ediliyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki 4 il için deprem uyarısı yaptı.
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 22.38
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 22.38
YAZAR: Gülcan Özer

Türkiye’de gerçekleşecek yeni depremlere dair uzman öngörüleri açıklanmaya devam ediliyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki 4 il için deprem uyarısı yaptı.

Japon deprem uzmanından 4 ile uyarı yapıldı!

Türkiye’de deprem hareketliliği oldukça yüksek bir seviyede meydana gelmeye devam ediyor. Orta büyüklükte depremler gerçekleşirken bunların yıkıcı bir etkisi olmuyor. 

Bu orta büyüklükteki depremlerin daha yüksek şiddette depremlerin öncüsü olup olmayacağı ise vatandaşların aklını kurcalayan en kritik soru oluyor. Deprem uzmanları yeni depremlere ilişkin kritik açıklamalar yapıyorlar. Son olarak Japon deprem uzmanından Türkiye için deprem uyarıları geldi. 

DEPREM UYARISI!

 Doğu Anadolu Fay Hattına dikkat çeken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, “Son günlerde Tunceli ve Malatya’da depremler oldu. Bunlar için artçı depremler diyebiliriz. Bu artçı depremler 2 yıl devam edecektir. Bu depremlerin çok azı 4-5 büyüklüğünde, ara ara da 3 büyüklüğünde olur. 

Bunlara alışmak gerekiyor. Ancak bunun ilerisi için bize yapılan bir uyarı var. Karlıova, Bingöl, Van, Muş, Bitlis dahil bu hatta dikkat edilmesi gerekiyor. Bu hatta yıkıcı etkisi olan bir deprem meydana gelebilir. Bu depreme maruz kalmamak ve acı sonuçları ile karşılaşmamak için hemen bu bahsettiğimiz hat için gerekli önlemler alınmalıdır.” dedi. 

HASAR YÜZDE 70 ORANINDA AZALTILABİLİR 

Depreme hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Yoshinori Moriwaki, “Deprem bu ülkenin bir gerçeği. Bu gerçeği önce kabul edip sonra ona göre hareket edilmesi gerekir. Japonya’da bu işler böyle yapıldı ve bizim ülkemizde deprem büyük bir sorun olmaktan çıktı. İnsanlar da alıştı, depremin korkulacak bir şey olmadığı ama tedbirsizliğin büyük bir sorun olduğu anlaşıldı. 

Aynısının Türkiye’de yapılması gerekiyor. Türkiye’de insanların sormaları gereken soru depremin ne zaman, nerede, kaç şiddetinde olacağı değil. Her zaman deprem olacakmış gibi hazırlık yapılmalı. Eğer siz tedbirli olursanız, depreme hazırsanız olacak hasarı yüzde 70 oranında ortadan kaldırabilirsiniz.” şeklinde konuştu. Öte yandan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki açıklamalarına Türkiye’de genel olarak Marmara’da ve İzmir’de deprem beklenebileceğini söyleyerek son verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sigaraya bir zam daha! Fiyatı 58 TL oldu

Sigaraya bir zam daha! Fiyatı 58 TL oldu