ANASAYFA Ekonomi Cevdet Yılmaz enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Cevdet Yılmaz enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi hakkında yaptığı açıklamalarda tarih vererek enflasyonun ne zaman tek haneli rakamlara düşeceğini duyurdu.
YAYINLAMA: 24 Mart 2024 / 12.57
GÜNCELLEME: 24 Mart 2024 / 12.57
YAZAR: Gülcan Özer

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi hakkında yaptığı açıklamalarda tarih vererek enflasyonun ne zaman tek haneli rakamlara düşeceğini duyurdu.

Cevdet Yılmaz enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Ekonomiye ilişkin önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye olarak bizleri nelerin beklediği ve ne gibi çalışmalar yapıldığı hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklamalar geldi. Son yıllarda hızla artan enflasyon ve buna bağlı olarak vatandaşların alım gücünün düşmesi sonucunda alınan önlemleri duyuran Yılmaz, enflasyonun düşeceği tarih hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ TARİHİ DUYURDU! 

Başta ekonomi olmak üzere her anlamda çalışmaların planlı bir şekilde yapıldığını açıklayan Yılmaz, "Sıkıntıları ortadan kaldırmak, sorunları çözmek de bizim asli vazifemiz. Bunu yapa yapa yolumuza devam edeceğiz. Ekonomi programımız başta olmak üzere her alanda planlarımızı, programlarımızı işletiyoruz. Geçen mayıs ayından sonra belirsizlikler azaldı, öngörülebilirlik arttı, siyasi güven, istikrar ortamı güçlendi. Biz de bu zeminde üretimi, istihdamı, ihracatı arttırıyoruz, cari açığımızı düşürüyoruz. Enflasyon vatandaşımızın da bizim de en büyük meselemiz, gündemimizdeki temel mesele, temel öncelikli konumuz. 

Enflasyona yoğunlaşmış durumdayız. Bu biraz zaman alıyor elbette hemen sonuç aldığınız bir alan değil, dünyada da böyle. Enflasyonla mücadele eden ülkelerde bu bir sürecin sonucunda gerçekleşiyor. Biz de adım adım enflasyonla mücadele programımızı hayata geçiriyoruz. Mayıs ayına kadar geçmişten gelen etkiler devam edecek. Ancak haziran ve temmuzla birlikte yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz. 2025 yılında bu çok daha ileri aşamaya taşınacak, orta vadeli programımızda yüzde 15 diyoruz." şeklinde ifadeler gelecek sene bu konuda ilerleme kaydedileceğinden bahsetti.

Daha önce Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda ise 2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğine yönelik açıklamalara yer verillmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim geliyor

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim geliyor