ANASAYFA Ekonomi Devletten 150 bin TL faizsiz kredi desteği geliyor!

Devletten 150 bin TL faizsiz kredi desteği geliyor!

Hükümetin başlattığı kredi kampanyaları sıkı sıkıya takip ediliyor. Son dönemde artan kredi faizlerinin ardından vatandaşlar faizsiz kredi kampanyalarını araştırırken hükümet kanadından açıklama geldi.
YAYINLAMA: 16 Kasım 2023 / 23.26
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2023 / 23.26
YAZAR: Gülcan Özer

Hükümetin başlattığı kredi kampanyaları sıkı sıkıya takip ediliyor. Son dönemde artan kredi faizlerinin ardından vatandaşlar faizsiz kredi kampanyalarını araştırırken hükümet kanadından açıklama geldi.

Devletten 150 bin TL faizsiz kredi desteği geliyor!

Türkiye’de enflasyon artışı sürüyor. Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artışı kararlarına devam ediyor. TCMB’nin faiz artışına devam etmesi banka kredilerinin de yükselmesine neden olurken ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faizleri de hayli yükseldi. Özel ve kamu bankalarındaki kredi faiz oranları yakından takip edilirken hükümetten faizsiz kredi müjdesi geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençleri evliliğe teşvik etmek üzere faizsiz 150 bin liralık kredi müjdesi vermişti. Söz konusu krediye ilişkin detaylar merak edilirken gençlere verileceği bildirilen ‘Faizsiz 10 bin TL evlilik kredisi hakkında detaylar da belli olmaya başladı. Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile verileceği açıklanan faizsiz 150 bin liralık kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade ile evlenecek çiftlere sağlanacağı bildirildi. Kredinin ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verileceği merak edildi. 

EVLENECEKLERE FAİZSİZ 150 BİN TL KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan faizsiz 150 bin TL evlilik kredisinde öncelikli olan iller belli oldu. Hayatlarını birleştirmek üzere hazırlıklarına devam eden binlerce çift, evlilik kredisi ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Faizsiz 150 bin TL tutarında verilecek evlilik kredisine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan açıklama geldi.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk, altyapı şu anda hazır. Projeden faydalanmak isteyen çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programından da faydalanması gerekiyor. Deprem bölgesinde yaşamış olmaları, gelir ve yaş kriterine de karşılamalılar. Yaş kriteri 18 - 27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Bu kriterlere uyan gençler faydalanabilecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık sıra Meclis'te. Kanunun yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak "Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.’’ demişti.  Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili  İnan, "Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir. Hedefimiz, bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır." ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili gelişmelerin bir sonraki Kabine Toplantısının ardından belli olması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bangladeş'te dang humması salgını

Bangladeş'te dang humması salgını