ANASAYFA Ekonomi Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank emekli maaş promosyonları kaç TL oldu?

Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank emekli maaş promosyonları kaç TL oldu?

Bankaların emekli maaş promosyonu kampanyaları ile emeklilere yaptıkları ödemeler merak ediliyor. Kamu bankaları emeklilere ne kadar promosyon veriyorlar?
YAYINLAMA: 12 Aralık 2023 / 13.31
GÜNCELLEME: 12 Aralık 2023 / 13.31
YAZAR: Engin Uzunoğlu

Bankaların emekli maaş promosyonu kampanyaları ile emeklilere yaptıkları ödemeler merak ediliyor. Kamu bankaları emeklilere ne kadar promosyon veriyorlar?

Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank emekli maaş promosyonları kaç TL oldu?

Türkiye’de emeklilere bankaların sağlamış oldukları maaş promosyonları bu vatandaşların bütçelerine küçük de olsa bir destek oluyor. Zor şartlar altında geçim mücadelesi veren emekliler bu kampanyalardan aldıkları nakitlerle ihtiyaçlarının bir kısmını giderebiliyorlar. 3 yıllık sözleşmeler karşılığında yapılan maaş promosyonu ödemelerinde emekliler kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın tarifelerini merak ediyorlar.

EMEKLİLERİN İLK TERCİHLERİ KAMU BANKALARI

Emekliler maaş promosyonu kampanyalarını araştırdıklarında ilk tercihleri kamu bankaları oluyor. Bunda farklı etkenler bulunuyor. Kamu bankalarının ATM ağı çok daha geniş olduğu için ve en ücra ilçede bile şube veya ATM imkanı sunulduğu için bu açıdan tercih ediliyorlar. Ayrıca bu bankaların devlete ait olması yarı bir güven duyulmasını sağlıyor. Ancak kamu bankalarının emekli maaş promosyonu ödemeleri emeklileri tatmin etmekten çok uzak seviyelerde bulunuyor.

ORTAK HAREKET EDİYORLAR

Kamu bankaları emeklileri ikna etmek için ekstra bir gayret göstermiyorlar. SGK ile bankalar arasında yapılan emekli maaş promosyonu protokolünde belirlenen asgari tarife üzerinden emeklilere maaş promosyonu ödemesi yapan bankalar bu açıdan tepki de çekiyorlar. Bu protokol son olarak Kasım 2022 tarihinde güncellendi. O tarihten sonra yüksek enflasyondan dolayı promosyon ödemeleri eridi ama tek kuruş zam uygulanmadı.

NE KADAR PROMOSYON ÖDENİYOR?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından emeklilere yapılan promosyon ödemeleri için yıl sonu tarifesi şu şekilde:

3.500 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 3.000 TL,
3.500 TL ile 7.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 3.500 TL,
7.500 TL ile 10.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 4.500 TL,
10.000 TL ve üzerinde emekli maaşı alanlara 5.000 TL emekli maaş promosyonu ödemesi yapılıyor.

Öte yandan emekli maaş promosyonları için büyük bir zam talebi bulunuyor ama buna dair henüz olumlu bir işaret gelmedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev fiyatları düştü mü?

Ev fiyatları düştü mü?