ANASAYFA Ekonomi İslam Memiş'ten altın fiyatları hakkında yeni tahmin ve yorum

İslam Memiş'ten altın fiyatları hakkında yeni tahmin ve yorum

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğin ardından vatandaşlar tarafından doğru alım zamanı konusunda araştırmalar yapılmaya başlandı.
YAYINLAMA: 14 Kasım 2023 / 12.13
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2023 / 12.13
YAZAR: Serhat Karaman

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğin ardından vatandaşlar tarafından doğru alım zamanı konusunda araştırmalar yapılmaya başlandı.

İslam Memiş'ten altın fiyatları hakkında yeni tahmin ve yorum

Durum bu şekilde olunca da uzmanlardan da vatandaşlar için belirli aralıklarla piyasalara yönelik bilgilendirmeler paylaşıldı. Özellikle de yaptığı açıklamalar ile isminden son dönemde sık sık söz ettiren Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamalar ile gündemden düşmeyen isimler arasında yer aldı.

 Altın alacak olan kişiler için doğru zaman hakkında bilgilendirmelerde bulunan Memiş, sosyal medya hesabı üzerinden güncel durum hakkında sık sık paylaşımlar yapmaya başladı. Bugün de yayımladığı son açıklamalarda altın yatırımı yapmak isteyen kişiler için “son zamanlar” diyerek uyarılarını paylaştı. 

TAKİP EDİLECEK OLAN BANT ARALIKLARI! 

Bu hafta açıklanacak olan ABD enflasyon verileri hakkında konuşma yapan İslam Memiş tarafından gelen açıklamalar şu şekildeydi; "Küresel piyasaların odağında bu hafta ABD enflasyon verileri verisi olacak. ABD enflasyon verileri 14 Kasım 2023 saat 16.30’da açıklanacak. Fed Başkanı ve Fed üyelerinin geçen hafta “Şahin” tonda mesaj vermeleri, dolar endeksini güçlendirirken dolar karşısındaki varlıkları baskı altında bırakmıştı. Bu hafta dolar karşısındaki varlıklarda son baskılanmayı görebilirsiniz. Bu hafta piyasalarda takip edeceğim bant aralıkları: 

BİST 100 ENDEKSİ: 7.771 puandan haftayı tamamlamıştı. Bu hafta 7.500-8.000 puan aralığını takip edeceğim. Kısa vadede beklentim yine aynı negatif. Yüzde 50 alım için 7 bin puan seviyesinin altını beklemeye devam ediyorum.

DOLAR/TL: 28,54 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Yukarı yönlü beklentim devam ediyor. Hedef 29 lira. Yıl sonu öngörüm aynı 29,70 lira. Bu hafta 28,65-28,85 lira aralığını takip edeceğim. 

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT! 

Yatırım yapmak isteyen kişileri dört gözle beklediği uygun zaman hakkında bilgilendirme yapan Memiş, “Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeli. 1.911 dolar seviyesinin karşılığı dip tir. Ben derim ki, dibi bulmaya gerek yok, buradan yüzde 50 alım yapan, 1.911 dolar ons karşılığı diğer yüzde 50’yi alım yaptıktan sonra bu işi bitirsin. Fiziki tarafta 1.840 lira seviyesinden kapanış yaptı. Yılın son alım zamanı. Trend yukarı. Geçen ay 1.668 lira seviyesinden almayan, bu ay 1.873 lira seviyesini gördüğünde üzülmüştü. 1.780-1.820 lira aralığından almayan 2 bin lirayı gördüğünde yine üzülebilir. 2024 altın yılı, unutmayın.” Şeklindeki ifadeler ile yılın son alım zamanı olduğu konusunda vatandaşlara uyardı. 

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş’in değerlendirmeleri olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmanlar belirtileri açıkladı! Gergedan virüsü hızla yayılıyor

Uzmanlar belirtileri açıkladı! Gergedan virüsü hızla yayılıyor