ANASAYFA Ekonomi Kiracının eşyasını dışarı atan ev sahibi yandı!

Kiracının eşyasını dışarı atan ev sahibi yandı!

Kiracıların eşyalarının zaman zaman ev sahipleri tarafından dışarı atılması gibi olaylar yaşanabiliyor. Bunu yapan ev sahiplerinin başı büyük belaya giriyor.
YAYINLAMA: 16 Kasım 2023 / 13.13
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2023 / 13.13
YAZAR: Serhat Karaman

Kiracıların eşyalarının zaman zaman ev sahipleri tarafından dışarı atılması gibi olaylar yaşanabiliyor. Bunu yapan ev sahiplerinin başı büyük belaya giriyor.

Kiracının eşyasını dışarı atan ev sahibi yandı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar zirve yaparken zaman zaman istenmeyen olaylar meydana gelebiliyor. Bu istenmeyen olaylardan birisi de ev sahibinin kiracısının eşyalarını sokağa atması oluyor. Bu durum karşısında ev sahipleri kendilerini haklı görseler de aslında başlarına çok büyük bir bela alıyorlar. Bu süreç ev sahibinin hapis cezası almasına kadar gidebiliyor.

 EV SAHİBİNİN HAKKI YOK! 

Ev sahibi kira borcunu ödemeyen veya evden çıkma isteğini reddeden kiracının eşyalarını evden dışarı atmaları durumunda haklı iken haksız duruma düşüyorlar. Kiracının eşyasının dışarıya atılması ve üstelik bunun kira borcundan dolayı yapılması teknik olarak arızalı bir durum oluyor. Kiracıdan o ayın kirasını talep edecek olan ev sahibi kira borcunu gerekçe gösterip kiracının eşyalarını evden atıyor. Kira sözleşmesini kiracı borcunu ödemeyerek ihlal ediyor ama ev sahibi de buna karşılık kiracıya oturabileceği bir ev tahsis etme sorumluluğunu çiğnediği için de kira sözleşmesi ihlal edilmiş oluyor.

 BASİT BİR SUÇ DEĞİL!

 Ev sahibinin kiracının eşyalarını evden dışarı atması basit bir suç olmuyor. Öncelikle konut dokunulmazlığı yasaların büyük önem verdiği bir durumdur. Ev sahibi bunu yaparak kiracının konut dokunulmazlığını ihlal etmektedir. Bunun da yasalardaki cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır. Bu suçun gece saatlerinde işlenmesi, darp ve cebir gibi olayların olması gibi durumlarda ise hapis cezası artırılarak 1 yıldan 3 yıla kadar çıkıyor. 

KİRACININ ZARARINI KURUŞU KURUŞUNA ÖDERLER

 Kiracının eşyasının dışarı atılması durumunda eğer eşyalar zarar görmüşse bu zarardan ev sahibi sorumlu olur. Kiracılık ilişkisinde uygulanacak kurallar ayrı bu olayda ayrıdır. Bundan dolayı kirasını alamayan ev sahibi haklıyken bir de kiracıya borçlu çıkabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig’de gol krallığı yarışı kızıştı!

Süper Lig’de gol krallığı yarışı kızıştı!