ANASAYFA Ekonomi Motorine 1.60 TL'lik indirim pompaya yansıdı

Motorine 1.60 TL'lik indirim pompaya yansıdı

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarına beklenen indirim sonunda pompaya yansıdı.
YAYINLAMA: 14 Kasım 2023 / 15.27
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2023 / 15.29
YAZAR: Serhat Karaman

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarına beklenen indirim sonunda pompaya yansıdı.

Motorine 1.60 TL'lik indirim pompaya yansıdı

Hamas'ın İsrail'e saldırması, İsrail'in Filistin'e savaş açması ile Orta Doğu'da tansiyon bir anda yükselmişti. Bölgede yaşanan gerilim anında petrole sıçrarken brent petrolün fiyatı bir anda yeniden 93 dolar seviyesine kadar yükseliş yaşanmasına neden olmuştu. 

Yaşanan dalgalanma iç piyasada dolar kurunun da son derece yüksek olması nedeniyle anında zam yağmuru yaşatırken akaryakıt fiyatları yeniden yükselişe geçmişti. Benzin ile motorinin arasındaki litre fiyat farkı rekor seviyeye ulaşırken bölgede tansiyonun düşmesi ile brent petrolde yaşanan yükseliş sonunda beklenen motorine indirim müjdesinin gelmesini sağladı. 

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ! BENZİN VE LPG OTOGAZ'A İNDİRİM GELECEK Mİ, VAR MI?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma iç piyasada anlık olarak fiyatlara yansıtılırken brent petrol fiyatında yaşanan sert düşüş sonrasında beklenen motorin indirimi duyurulmuştu. Dün akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile duyurulan motorin indirimi gece yarısı itibari ile pompaya yansıtıldı. Motorine litre başına 1.60 TL indirim yapıldı. 

Yapılan indirimim ardından İzmir'de motorinin litre fiyatı 37,25 liraya, Ankara'da 37,03 liraya ve İzmir'de ise 36,46 liraya geriledi. Motorinin litre fiyatında ise bir güncellemeye gidilmedi. Ankara'da motorinin litre fiyatı 35,20 liradan, İzmir'de 35,35 liradan, İstanbul'da ise 34,55 TL'den satılacak. LPG otogaz fiyatları için de sektör temsilcileri yakın bir tarihte güncelleme beklemediklerini ifade etti. Güncel fiyatlar üzerinden Ankara'da otogaz 18,50 TL'den, İzmir'de 18,27 TL'den ve İstanbul'da ise 18,63 TL olarak satılıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti'nin ardından MHP'de de aday adaylığı başvuru takvimi açıklandı

AK Parti'nin ardından MHP'de de aday adaylığı başvuru takvimi açıklandı