ANASAYFA Ekonomi Ocak'ta memur maaşlarına yüzde 50 zam bekleniyor

Ocak'ta memur maaşlarına yüzde 50 zam bekleniyor

Milyonlarca memurun beklemiş olduğu Ocak 2024 zam oranı için son dakika yeni açıklamalar geldi.
YAYINLAMA: 15 Kasım 2023 / 21.14
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2023 / 21.14
YAZAR: Serhat Karaman

Milyonlarca memurun beklemiş olduğu Ocak 2024 zam oranı için son dakika yeni açıklamalar geldi.

Ocak'ta memur maaşlarına yüzde 50 zam bekleniyor

Enflasyonda yaşanan yükseliş 2024 maaş zammı oranlarını da alevlendirirken Temmuz ayında enflasyon zammına ek 8 bin TL seyyanen zam alan memurlar için ilk rakam geldi. Milyonlarca memur ve ailesinin beklemiş olduğu zamlı maaşlar için ilk oran hesaplandı. 

Ülkemizde memur ve memur emeklisi maaşları 6 ayda bir hesaplanan enflasyon farkı ve o sene için toplu iş sözleşmesinde belirlenen zam oranı üzerinden gerçekleştiriliyor. Yapılacak olan zamlar için bu sene söz konusu rakamlara ek yeni bir refah payı artışı yapılıp yapılmayacağı da merak konusu olmuştu. 

OCAK 2024 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Memurlar büyük bir heyecanla 2024 Ocak zammının açıklanmasını beklerken konu hakkında bir son dakika açıklaması da AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından yapıldı. 

Zengin açıklamasında “Memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15'lik bir artış alacağı ve bir önceki aydan da bir enflasyon farkı alacağı toplu sözleşmede bir madde olarak düzenleniyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine baktığımızda da yaklaşık olarak yüzde 50'ye yakın bir artış alacaklar” diyerek yüzde 50 zam beklediğini ifade etti. 

2024 YILINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL, NE KADAR OLACAK?

Zengin, “Memur ve memur emeklilerinde yüzde 50 yaklaşık olarak artış gerçekleşmesi durumunda şu anda en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 lira, bu oran yüzde 50 olduğu takdirde 33 bin liraya yaklaşık olarak çıkması bekleniyor” diyerek söz konusu oranının zam olarak yansıması durumunda en düşük memur maaşının 33 bin liraya ulaşacağını ifade etti. Söz konusu rakamlar Ocak ayının ilk haftasında TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyonu rakamının açıklanması ile kesinleşmiş olacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Xiaomi 14 Serisi iki ayda satış rekorları kırdı

Xiaomi 14 Serisi iki ayda satış rekorları kırdı