ANASAYFA Güncel Ehliyet affı için TBMM’de kanun teklifi verildi!

Ehliyet affı için TBMM’de kanun teklifi verildi!

Türkiye’de çok sayıda vatandaşın beklediği ehliyet affı için harekete geçildi. TBMM Başkanlığına ehliyet affına yönelik kanun teklifi verildi.
YAYINLAMA: 11 Aralık 2023 / 13.44
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2023 / 13.44
YAZAR: Engin Uzunoğlu

Türkiye’de çok sayıda vatandaşın beklediği ehliyet affı için harekete geçildi. TBMM Başkanlığına ehliyet affına yönelik kanun teklifi verildi.

Ehliyet affı için TBMM’de kanun teklifi verildi!

Türkiye’de çok sayıda ehliyet sahibi vatandaş çeşitli gerekçelerle el konulan ehliyetlerinin kendilerine iade edilmesini bekliyorlar. Kurallara uymadıkları için yapılan bu uygulamada vatandaşlar sahip oldukları ehliyetlerden oluyorlar. Bu ehliyetlerin geri verilebilmesi için ise ehliyet affı için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. TBMM Başkanlığına bugün ehliyet affına yönelik bir kanun teklifi verildi.

MUSTAFA SARIGÜL AÇIKLAMA YAPTI!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek vermiş olduğu ehliyet affına dair kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Sarıgül kanun teklifinin insan canına kast etmeyen, insanları yaralamayan, madde bağımlısı olmayanlara yönelik olduğunu söyledi. Kanun teklifi yasalaşırsa bu kapsam içerisine girmeyenlere bir defaya mahsus olmak üzere ehliyet affı uygulaması yapılacak.

Geçim kaynağı şoförlük olan vatandaşların ehliyetlerine el konulması ile sıkıntıya düştüklerini söyleyen Mustafa Sarıgül, “verdiğimiz kanun teklifi desteklenir ve yasalaşırsa ehliyetlerine el konulan ve geçimlerini sağlamak için şoförlük yapmak zorunda olan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmüş olacağız. Ehliyetlerine el konulduktan sonra çok sayıda vatandaşımız işlerinden oldular. Bu vatandaşlarımız arasında kamyon ve taksi şoförleri de var.” dedi.

Şoförlerin uzun zamandır beklenti içerisinde olduklarını söyleyen Mustafa Sarıgül, “Şoförlerimiz el konulan ehliyetlerine kavuşmak için bekliyorlar. Hata yapmışlar ve ceza verilmiş. Bu gayet normal bir uygulama. Ancak bu kardeşlerimiz hatalarından ders aldılar. Hataları nedeniyle sadece kendileri değil aileleri de cezalandırılıyorlar. Bir defaya mahsus olacak şekilde TBMM’de bir yasal düzenleme yapmamız gerekiyor. Ülke zor bir ekonomik süreçten geçerken bu vatandaşlarımız için hayat 2-3 kat daha zor oluyor. Ehliyet affı kanun teklifini yasalaştırırsak bu insanları mutlu edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sindirim sorunu yaşayanlar kahvenin içine 1 kaşık atmanız yeterli

Sindirim sorunu yaşayanlar kahvenin içine 1 kaşık atmanız yeterli