ANASAYFA Güncel Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı değişiyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı değişiyor mu?

Müfredat değişikliği çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Eğitimde reform dönemine geçiş yapılırken müfredat değişikliğindeki detaylar da merak konusu oldu. İşte müfredat değişikliğindeki detaylar...
YAYINLAMA: 09 Aralık 2023 / 12.33
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2023 / 13.08
YAZAR: Gülcan Özer

Müfredat değişikliği çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Eğitimde reform dönemine geçiş yapılırken müfredat değişikliğindeki detaylar da merak konusu oldu. İşte müfredat değişikliğindeki detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı değişiyor mu?

Müfredat değişikliği açıklamaları ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Değişiklikle ilgili detaylar  merak konusu oldu. En çok merak edilen konulardan biri ise ders sürelerinde değişiklik olup olmayacağı. 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ 

Müfredat değişikliğindeki çalışmalarda sona gelinirken,  eğitimde köklü değişikliğe gidiliyor. Özellikle öğrencilerin dijital araçlarla sosyalleştiği bu dönemde eğitimde de dijitalleşmeye gidiliyor. Daha köklü ve kalıcı sonuç verebilecek eğitim sürecine geçiş yapılırken, yeni program modeliyle Türkiye'nin eğitimde çağ atlaması amaçlanıyor. 

Müfredat değişikliğiyle ilgili Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'a açıklamalarda bulunan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ‘’Çalışmalarda sona gelindi. Programlar canlı organizmalardır her türlü değişimden etkilenir ve ihtiyaca göre kurgulanır. Düzenlemeler sahadan gelen veriler bağlamında yapıldı. Her bakan cebinde bir değişim ile geliyor diye bir söz vardır ama Yusuf Tekin Hoca'nın bu çalışmaları daha köklü ve kalıcı bir sonuç vereceğini bir akademisyen olarak söyleyebiliriz. Eğitim süreci toplumsal dönüşümlerin tamamında direkt etkilenen bir sistem. Çocuklar artık dijital araçlarla sosyalleşmekte. Eskiden sokaklarda oynayan çocuklar şimdilerde tabletinde bitki yetiştiriyor. O yüzden böyle yenisi ve değişiklikleri çok değerli ve kıymetli buluyoruz. Özellikle analiz sentez yapan, problem çözen, çevresindeki sorunları bilen ve buna uygun çözümler getiren insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Yabancı uzmanların Tanzimat Dönemi'nden beri sisteme yönelik girdileri yerine bu öğretileri bilerek bizim felsefemizi hakim kılan bir eğitim modeli önceliğe alınmalı. Yüzlerce akademisyen ve öğretmen binlerce saat çalışıyorlar amaç ülke eğitim sistemini geliştirmek. Bunu iyi kurgular, programda nitelikli yaparsak Türkiye eğitimde çağ atlayacak.'' dedi. 

MÜFREDATTA SADELEŞME

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, müfredatta sadeleşmeye gidileceğini belirterek, ‘’Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız.'' diye konuşmuştu. 

İlerleyen dönemde değişikliğin detaylarının netleşmesi bekleniyor. Bu adım ile eğitimde reform sürecine girilirken, Türkiye'de uzun yıllar ardından eğitim alanında ilk defa bu kadar büyük bir değişim yapılmış olacak. 



 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kökten değiştirmeye hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kökten değiştirmeye hazırlanıyor