ANASAYFA Güncel Yeni yargı paketi TBMM'ye geliyor!

Yeni yargı paketi TBMM'ye geliyor!

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu yeni yargı paketi hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.
YAYINLAMA: 10 Aralık 2023 / 22.22
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2023 / 22.22
YAZAR: Gülcan Özer

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu yeni yargı paketi hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

Yeni yargı paketi TBMM'ye geliyor!

Özellikle de yerel seçimler öncesi af müjdesi bekleyen kişilerin yakından takip etmiş oldukları yeni yargı paketi hakkında son dakika açıklaması Adalet Bakanı Tunç Yılmaz tarafından yapıldı. Bakan Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında söz konusu düzenlemeyi mümkün olan en kısa sürede TBMM'ye sunmaya hazırladıklarını söyledi. 

İçerisinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok sayıda önemli düzenlemeyi içeren yargı paketi ivedilikle meclise intikal ettirilecek. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz yargı paketinin 60'tan fazla maddeden oluştuğunu belirterek düzenlemede önceliklerinin cezasızlık algısını ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. 

YENİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Beklenen yargı paketi hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Tunç Yılmaz "60'tan fazla maddeden oluşan paket söz konusu taslak söz konusu. Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında kamuoyunda büyük bir beklenti var. Bu beklentiyi karşılamamız lazım. Yani suç işleyenin yanına kar kalmaması lazım" diyerek ceza vurgusu yaptı. 

Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak amacıyla hükümlünün koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi sağlanacak. Söz konusu kanun teklifi TBMM'den geçmesinin ardından hüküm giyen herkes cezasının en az yüzde 40'lık bölümünü cezaevinde geçirecek. Yine taslak çalışmaya göre evlat edinen kişilerin evlat edindikleri çocuğun kimliğine isimlerinin anne ve baba olarak yazılmasına da olanak sağlanacak. Anne baba ile çocuğun arasındaki soy bağını reddetmek için dava açma hakkı elde edecek. Meslekte 20 senesini dolduran hukukçular sınava tabi olmadan arabulucu olma hakkı elde edecekler. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEB 539 TL taksitle ihtiyaç kredisi verecek!

TEB 539 TL taksitle ihtiyaç kredisi verecek!