ANASAYFA Güncel Yunanistan vize muafiyeti şartları nedir, hangi adalara vizesiz seyahat olacak?

Yunanistan vize muafiyeti şartları nedir, hangi adalara vizesiz seyahat olacak?

Dün Yunanistan ile Türkiye arasındaki görüşmelerin ardından iki ülke arasında vize şartının kaldırılmasına karar verilmişti. Konu hakkında detaylar belli olmaya başladı.
YAYINLAMA: 08 Aralık 2023 / 18.39
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2023 / 18.39
YAZAR: Gülcan Özer

Dün Yunanistan ile Türkiye arasındaki görüşmelerin ardından iki ülke arasında vize şartının kaldırılmasına karar verilmişti. Konu hakkında detaylar belli olmaya başladı.

Yunanistan vize muafiyeti şartları nedir, hangi adalara vizesiz seyahat olacak?

Türkiye'den yurt dışına seyahat ya da tatil yapmak isteyen kişilerin önlerine çıkan engel çoğunlukla vize şartı olmuştur. Bu nedenle dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Atina ziyaretinde Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis arasındaki görüşmenin ardından Türkiye vatandaşlarına bazı Yunan adalarında kapıda vize verilmesi uygulamasının geri getirilmesine karar verildiği öğrenildi.

TÜRK VATANDAŞLARI 10 ADAYA VİZESİZ GİDEBİLECEK!

Kapıda vize uygulaması ile 7 günlük seyahat anlaşması sağlanan iki ülke arasındaki bu vize muafiyeti hakkında Yunanistan tarafından, “Vize meselesinde de daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık. Vize meselesinde Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında muaf meselesini de ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karar olarak ele aldık. Zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin Kairidis ise  "Size şunu hatırlatayım; Schengen'den muaf tutulacak olanlar, sadece doğu Ege'deki adalar. Diğer adalarda böyle bir serbestlik olmayacak. Bu tabii ki Türklerin ve de bizim adalılarımızın çok istediği bir şey" şeklinde açıklamalara yer verdi.

BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Türkiye vatandaşlarının başvuruların başladığı sırada bu kapsamda tamamlaması gereken bazı belgeler bulunduğu ifade edildi. Bu belgeler ise şu şekilde belirlendi;

- En az altı aylık geçerliliği bulunan pasaport

- İki biyometrik fotoğraf

- Son üç aya ait banka hesabı dökümleri (planlanan seyahati karşılayacak kadar bakiye bulunması gerekiyor)

- Feribot bileti

- Otel rezervasyonu

- Seyahat sigortası

- Kimlik fotokopisi

- Başvuru formu

VİZE MUAFİYETİ OLAN 10 ADA AÇIKLANDI! 

Konu hakkında merak edilen bilgilerin artmasının ardından Yunanistan ile Türkiye arasındaki anlaşma sonucunda vizesiz seyahatin yapılabileceği adalar şu şekilde duyuruldu;

  1. Sakız Adası
  2. Midilli Adası
  3. Rodos Adası
  4. Samos Adası
  5. Kos Adası
  6. Meis Adası
  7. Patmos Adası
  8. Leros Adası
  9. Kalimnos Adası
  10. Simi Adası

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bir an önce vize şartı olmadan Yunanistan tatili yapmak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen konulardan biri de vize muafiyeti uygulamasının ne zaman kaldırılacağı olmuştu. Bu kapsamda da yapılan açıklamalara göre henüz uygulamanın hayata geçirileceği tarihin görüşülmediği, netleşmesinin ardından ise Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Adana Demirspor'u konuk edecek

Galatasaray Adana Demirspor'u konuk edecek