ANASAYFA Sağlık Araştırmalar ortaya çıkardı! Alzheimer ile bağırsak hastalıkları bağlantılı

Araştırmalar ortaya çıkardı! Alzheimer ile bağırsak hastalıkları bağlantılı

Yapılan son araştırmalar, Alzheimer ile bağırsak hastalıklarının bağlantılı olduğunu ortaya koydu.
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 19.03
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 19.03
YAZAR: Gülcan Özer

Yapılan son araştırmalar, Alzheimer ile bağırsak hastalıklarının bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmalar ortaya çıkardı! Alzheimer ile bağırsak hastalıkları bağlantılı

Beyin hücrelerinin ölmesiyle hafıza kaybına ve kişilerin gündelik ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale gelmesine neden olan Alzheimer hastalığının bağırsak sorunlarıyla ilişkili olduğu ortaya çıktı. Avustralya’da Edith Cowan Üniversite’nin son araştırması, Alzheimer ile bağırsak hastalıklarının bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. 

ANORMAL KOLESTEROL RİSK OLUŞTURUYOR 

Araştırmacılardan Dr. Emmanuel Adewuyi, anormal kolesterolün hem Alzheimer hem de bağırsak hastalıklarına karşı risk oluşturduğunu belirtti. 

YÜKSEK KOLESTEROL MERKEZİ SİNİR SİSTEMİNE AKTARILABİLİR 

Dr. Emmanuel Adewuyi, yüksek kolesterolün ayrıca merkezi sinir sistemine aktarılabileceğini ve beyinde anormal kolesterol metabolizmasına yol açabileceğine dair kanıtlar olduğunu söyledi.

GENETİĞE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI 

Araştırma, Alzheimer ve bağırsak hastalıklarının birlikte görülmesi ardındaki genetiğe yeni bir bakış açısı kazandırabileceğinin de altını çizdi. Böylelikle, hastalığın erken teşhisine ve tedavi geliştirilmesine katkı sağlanabileceği düşünülüyor. 

82 MİLYONDAN FAZLA İNSAN, 2 TRİLYON DOLAR MALİYET

 Alzheimer hastalığının tedavisi henüz bulunamadı. Uzmanlar, 2030 yılına kadar dünyada 82 milyondan fazla insanın Alzheimer yakalanabileceğini ve hastaların bakım maliyetinin ise 2 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 

Dünyada her sene milyonlarca insanı etkileyen ve tedavisi için en çok araştırma yapılan hastalıkların arasında yer alan Alzheimer hastalığı için gelişmeler yakından takip edilirken insan ömrünün uzaması ile hastalık görülen kişi sayısında da büyük artış yaşandığı belirtiliyor. Gelişen teknoloji ile beraber bulunan yeni tedavi ve tanı yöntemleri umut verse de hastalığın henüz kesin tedavisi olmadığı biliniyor. Erken evre tanı ise tüm hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıkta da büyük önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vivo'nun yeni modeli Vivo Y100i Türkiye'de satışa sunulabilir!

Vivo'nun yeni modeli Vivo Y100i Türkiye'de satışa sunulabilir!