ANASAYFA Sağlık Hastalıkları doğal yollarla çözenler dikkat! Şifa ararken dert sahibi olabilirsiniz

Hastalıkları doğal yollarla çözenler dikkat! Şifa ararken dert sahibi olabilirsiniz

Son dönemde benzer hastalıklar ve şikayetlerin artmasının ardından uzmanlardan bitkisel çözümlere karşı uyarı geldi.
YAYINLAMA: 15 Kasım 2023 / 11.59
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2023 / 11.59
YAZAR: Serhat Karaman

Son dönemde benzer hastalıklar ve şikayetlerin artmasının ardından uzmanlardan bitkisel çözümlere karşı uyarı geldi.

Hastalıkları doğal yollarla çözenler dikkat! Şifa ararken dert sahibi olabilirsiniz

Kış aylarının gelmesi ile birlikte hastalıklar da kendisini göstermeye başladı. Grip, nezle gibi pek çok salgın hayatımızı etkilerken kimi soluğu doktorda kimi ise aktarda aldı. İlaçlar ve doktor tavsiyeleri ile hastalıktan bir an önce kurtulmak isteyen kadar bitkisel ve doğal yöntemler ile hastalıklardan kurtulmak isteyen kişilerin sayısı da bir hayli fazlaydı. 

Durum bu şekilde olunca da kendini doğal yöntemler ile iyileştirmek isteyen kişiler için uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Yapılan uyarılar kapsamında kişilerin kendi bildikleri, çevresinden duydukları hatta internetten araştırdıkları tariflere güvenmemeleri gerektiği öğrenildi. Öyle ki, sağlığına kavuşmak isteyen kişilerin bu doğal takviyeler nedeni ile sağlıklarından daha çok olabilecekleri öğrenildi. 

VÜCUDUNUZA CİDDİ ZARAR VEREBİLİRSİNİZ! 

Yaşanabilecek olan bu tür olumsuz durumlar hakkında uzman doktorlar tarafından da vatandaşlar uyarılmaya başlandı. Bitkisel tedavilerin her ne kadar araştırmalar sonucunda tedavi edici yanlarının olduğu bilinse de kişilerin kafalarına göre bu yöntemleri kullanmaması gerektiğinin altı çizildi. Yani öneri sonucunda alınan her bitkinin herkese iyi gelmeyeceği aksine büyük zararlarının da ortaya çıkabileceği öğrenildi. 

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURMAK GEREKİYOR! 

Bitkisel tedavi yöntemini kullanmak isteyen kişilerin pek çoğu bu yöntemi ilaç içmek istemediği için tercih etmektedir. Bu ne kadar faydalı olabilecek bir yol olsa da yapılan uyarılar çerçevesinde kişilerin mutlaka bitki çaylarını kullanmadan önce doktora başvurmalarının gerektiği ifade edildi. Özellikle de bazı hastalıklarda bazı bitkilerin kesinlikle kullanılmaması gerektiği, kişilerin bu tür durumlarda mutlaka hekimlerden destek alması gerektiği ifade edildi.

 BU BİTKİLERİ KESİNLİKLE TERCİH ETMEYİNİZ! 

Konuya ilişkin uyarılarda bulunan uzmanlar özellikle bazı bitkilere değindi. Hastalıklar üzerinden örnekler vererek ilerleyen uzmanlar özellikle kanser hastası ya da kemoterapi alan kişilerin sarı kantaron, greyfurt ve nar kullanmamaları gerektiği öğrenildi. Bunun nedeni hakkında ise bazı bitkilerin kemoterapinin etkisini istenmeyen düzeyde artırabileceği ya da istenmeyen düzeyde azaltabileceği yönünde bilgilendirmelerde bulunuldu. Tüm bunlar ile birlikte kişilerin her ne kadar kendi sağlıkları için bitkisel çayları tercih ettikleri bilinse de bu tür durumlarda mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerektiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otomobil alacaklar için Opel Mokka 2023 fiyat listesi yayımlandı!

Otomobil alacaklar için Opel Mokka 2023 fiyat listesi yayımlandı!