Vücut direnci için dengeli ve düzenli beslenmek büyük bir önem taşıyor. Özellikle kış sofralarının vazgeçilmezi olan limonla ilgili olarak bilinmeyen bir gerçek daha ortaya çıktı. Limonun altın değerinde olduğu belirtilirken kabuğunun asla çöpe atılmaması gerektiği bildirildi.
Yazın sıcak günlerinde serinlemek isteyenler limonata tüketirken kışın da içerisinde bulunan C vitamini ile de bağışıklığı desteklediğinden hasta olanlar ya da olmak istemeyenler tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Limonun vücut için faydaları saymanla bitmezken tüm sırrının kabuğunda gizli olduğu bildirildi.
LİMON KABUĞUNU ÇÖPE ATANLAR DİKKAT
Limon kabuğunun faydalarının yanı sıra ekonomik bir değerinin de olduğu ortaya çıktı. Limonun faydaları saymakla bitmezken limonun suyunu kullanıp kabuğunu atanları şaşırtan bir bilgi ortaya çıktı. Adana'da da yetişen limonla ilgili üreticilerden altın değerinde bir bilgi geldi.
Adana’nın Kozan ilçesinde bahçede kilosu 30 kuruşa kadar düşen limonun kabuğunun ortalama 17 liradan satıldığı bildirildi. Ürünlerin ziyan olmaması ve kendilerine yeni bir gelir kapısı elde etmek isteyen üreticiler, limon kabuğunun asla atılmaması gerektiğini kaydetti.
Limonun kullanılıp kabuğunun atılmasını israf olarak değerlendiren üreticiler kendilerine limon kabuğu ile yeni bir gelir kapısı oluşturduklarını açıkladı. Limon kabuğunun boya, kozmetik, ilaç sanayisinde kullanıldığını belirten üreticiler altın değerinde olduğunu söylerken her anlamda kar ettiklerinin altını çizdi.
Limon kabuğunun çok fazla kullanım alanı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca limon kabuğunun dondurma yapımında da kullanılması nedeniyle talebinin de fazla olduğuna dikkati çekiyor. Uzmanlar ise ‘vitamini kabuğunda’ diyor.
Haberiyakala.com