ANASAYFA Spor TFF Başkanı Büyükekşi duyurdu Süper Kupa formatı değişiyor

TFF Başkanı Büyükekşi duyurdu Süper Kupa formatı değişiyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yapmış olduğu açıklamasında Süper Kupa formatında değişiklik için çalışmalara başladıklarını duyurdu.
YAYINLAMA: 13 Kasım 2023 / 22.18
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2023 / 22.18
YAZAR: Serhat Karaman

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yapmış olduğu açıklamasında Süper Kupa formatında değişiklik için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

TFF Başkanı Büyükekşi duyurdu Süper Kupa formatı değişiyor

Bu sene süper kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklaması büyük tartışmaların yaşanmasına neden olurken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapıldı. 

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu'na bu sene İstanbul ev sahipliği yaptı. Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ile Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından düzenlenen "GCC ve Türkiye'de Spor Sektörü ve Ekonomi" paneline konuşması olarak katılan Büyükekşi'ye FIFA 2022 Katar Dünya Kupası İcra Kurulu Başkanı Nasser Fahad Al-Khater, Suudi Arabistan Spor Bakan Yardımcılığı, Stratejik Planlama ve Yatırım Danışmanı Naif I. AlDossary ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravine'de eşlik etti. 

SÜPER KUPA MAÇLARI 5 SENE BOYUNCA SUUDİ ARABİSTAN'LA DÖRTLÜ TURNAVA OLARAK DÜZENLENECEK! 

Düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde futbol son derece etkili, bu nedenle ülkelerin tanıtımı açısından da futbol büyük önem taşıyor. Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını 5 yıl boyunca dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu modeli, İtalyanlar ve İspanyollar da Kral Kupası maçlarıyla yapıyor." diyerek bir format değişikliği üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

Suudi Arabistan'ın son dönemde futbola büyük yatırım yaptığına dikkat çeken Büyükekşi hedeflerinin dünya sıralamasında süper ligi 6. sıraya taşımak olduğunu söyledi. Türk takımlarının dünya markası olması gerektiğini ifade eden Büyükekşi takımlarımızın tüm dünyada taraftarları olmasını hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin 2032 Euro finallerini alması ile Türkiye'nin tüm şartları taşıdığını dünyaya ilan ettiklerini belirten Büyükekşi bu organizasyonların da devamının geleceğini dile getirdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
44 ilde KDV'den muaf ucuz arsa satışı başladı!

44 ilde KDV'den muaf ucuz arsa satışı başladı!