ANASAYFA Ekonomi 1,6 milyon emekliye 5.000 TL ikramiyede kötü haber!

1,6 milyon emekliye 5.000 TL ikramiyede kötü haber!

Emeklilere tek seferliğine verilen 5.000 TL ikramiye ile alakalı olarak bir ayrıntı ortaya çıktı. 1,6 milyon emekli çalışmadıkları halde ikramiye ödemesi alamadılar.
YAYINLAMA: 17 Kasım 2023 / 16.17
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2023 / 16.17
YAZAR: Gülcan Özer

Emeklilere tek seferliğine verilen 5.000 TL ikramiye ile alakalı olarak bir ayrıntı ortaya çıktı. 1,6 milyon emekli çalışmadıkları halde ikramiye ödemesi alamadılar.

1,6 milyon emekliye 5.000 TL ikramiyede kötü haber!

Türkiye’de emekliler oldukça zor günler geçiriyorlar. Yüksek enflasyon sürecinde gelirleri eriyen emekliler önce maaşlarına ara zam yapılmasını talep ettiler. 

Bu talep kabul görmeyince hükümet emeklilerin gönlünü tek seferlik 5.000 TL ikramiye ile almaya çalıştı. Ancak bu ikramiyenin herkesi kapsamaması büyük bir sorun meydana getirdi. Çalışmadıkları halde emeklilerin bazıları da 5.000 TL ikramiye alamadılar. 

ÇKS KAYDI OLAN EMEKLİ İKRAMİYE ALAMADI! 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçi destekleme sistemine kayıtlı olan emekli vatandaşlara 5.000 TL ikramiye ödemesi yapılmadı. Yıldan yıla 500-600 TL civarında destek ödemesi almak için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan emekliler aylık herhangi bir başka gelirleri olmamasına rağmen çalışıyor kabul edildiler. Bu şekilde 5.000 TL emekli ikramiyesinden bu emekliler yararlanamadılar. 10 yılda alacakları toplam destekleme ödemesini bir emekli ikramiyesi ile kaçıran emekliler kendilerine ikramiye ödemesi yapılmasını istiyorlar. 

1,6 MİLYON EMEKLİ VAR! 

ÇKS’ye kaydı olan emeklilerin sayısının 1,6 milyonu bulduğu bildirildi. Bu kişiler çalışmayan emekli kategorisinde değerlendirilmedikleri için 5.000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamadılar. Yaşanan bu haksızlık karşısında emekliler kendilerini ÇKS’den sildirmeye başladılar. Kayıt sildirme ile 5.000 TL ikramiye ödemesini alamayacaklarını bilen emekliler ileride benzer bir imkan çıkması durumunda mağdur olmamak için çiftçilik ile olan bağlarını kesiyorlar.

 MİLYONLARCA EMEKLİ ÖDEMELERDEN MAHRUM KALDI! 

Sadece ÇKS’ye kaydı olan emekliler değil milyonlarca emekli 5.000 TL ikramiye ödemesi alamadılar. Geçim sıkıntısı yaşadığı için çalışmak zorunda olan emeklilere bu ödemeler yapılmazken geliri kendisine yeten ve bir nebze daha iyi durumda olduğu için çalışmayan yüksek maaşlı emeklilere ikramiye ödemesi yapıldı. Resmi olmayan rakamlara göre Türkiye’de bulunan 16 milyon emeklinin sadece 3 milyonuna 5.000 TL ikramiye ödemesi yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reddedilen miras payı hangi mirasçıya geçer?

Reddedilen miras payı hangi mirasçıya geçer?