ANASAYFA Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek'ten TL ve enflasyon açıklaması

Bakan Mehmet Şimşek'ten TL ve enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türk Lirası'nda ki kan kaybının sona erdiğini belirterek TL ve enflasyon açıklaması.
YAYINLAMA: 10 Aralık 2023 / 11.53
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2023 / 11.53
YAZAR: Gülcan Özer

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türk Lirası'nda ki kan kaybının sona erdiğini belirterek TL ve enflasyon açıklaması.

Bakan Mehmet Şimşek'ten TL ve enflasyon açıklaması

Enflasyonla mücadele tüm hızı ile devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Türk Lirası'nda yaşanan kan kaybının son erdiğini açıklayan Bakan Şimşek brüt rezervin ise son zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını dile getirdi. 

Kamuda tasarruf konusunda da mümkün olan en üst düzeyde çaba sarfettiklerini belirten Bakan Şimşek araç alımlarında ise sadece yerli otomobil markası TOGG'a izin verdiklerinin altını çizdi. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan o açıklamalar… 

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BAŞLADI! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklamasında "Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, rezervlerimiz güçlendi ve kur oynaklığı azaldı. Türk lirasında kan kaybı durdu" diyerek ekonomi yönetiminde işlerin yolunda gittiğini ifade etti. 

Bakan Şimşek Türkiye'nin risk priminde de düşüş yaşandığını ifade ederek “Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, rezervlerimiz güçlendi ve kur oynaklığı azaldı. Ülkemizin risk primini gösteren CDS, Mayıs'ta 700 baz puanın üzerindeydi, 7 Aralık itibarıyla 336 baz puana düştü. Mayıs-aralık döneminde Türkiye'nin risk primi 300 baz puandan fazla düşerken, gelişmekte olan ülkelerin risk primi ortalama 55 baz puan geriledi.” dedi. 

Bakan Şimşek TL'de oynaklığın giderek azaldığını ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye'nin not görünümünün de iyileştiğini ifade etti. Büyüme dengesinin de iyileştiğini belirten Bakan Şimşek KKM'den çıkışların hızlandığını, dolar kurunun stabil hale geldiğini, rakamlarda iyileşmenin her geçen gün daha da kendisini göstereceğini ifade etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni yargı paketi geliyor! Neler değişecek?

Yeni yargı paketi geliyor! Neler değişecek?