ANASAYFA Sağlık Balığın yanında roka tüketenlere kötü haber! Uzmanlar sakın diyerek uyardı

Balığın yanında roka tüketenlere kötü haber! Uzmanlar sakın diyerek uyardı

Balık severleri üzecek haber uzmanlar tarafından verildi. Balıkla birlikte roka tüketirken artık bir kez daha düşüneceksiniz.
YAYINLAMA: 21 Kasım 2023 / 21.51
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2023 / 21.51
YAZAR: Gülcan Özer

Balık severleri üzecek haber uzmanlar tarafından verildi. Balıkla birlikte roka tüketirken artık bir kez daha düşüneceksiniz.

Balığın yanında roka tüketenlere kötü haber! Uzmanlar sakın diyerek uyardı

Senelerdir balık tüketen vatandaşlar yanına mutlaka salata ya da meze olarak roka tercih etmektedir. İki lezzetin bir araya gelmesi her ne kadar damak lezzeti açısından pek çok kişiyi memnun etse de doktorlar tarafından bu durum pek de bu şekilde olmadı. 

Balık hem lezzeti hem de vücuda sağladığı faydalar ile uzmanlar tarafından da tüketilmesi gereken besinlerin başında gösterilmektedir. Fakat sağladığı faydaların yanı sıra tüketilme ve pişirilme tarzı ile en çok gündeme gelen besinler arasında yer aldı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar tarafından artık balığın yanında nelerin yenip nelerin yenilemeyeceği konusunda kararsızlıklar meydana gelmeye başladı. 

BALIK İLE ROKA BİR ARADA TÜKETİMELİ MİDİR?

 Türü fark etmeden balık denilince ilk akla gelen mezelerden biri de roka oldu. Kişiler kendi evlerinde yaptığı balıkların yanına da restoranda yedikleri balıklar ile birlikte de çoğunlukla roka yemeyi tercih etmeye başladı. 

Durum bu şekilde olunca da uzmanlar tarafından bu duruma artık yeni uyarılar gelmeye başlandı. Konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre kişilerin kesinlikle balık ile birlikte roka tüketmemesi gerektiğinden bahsedildi. Bunun nedeni ise rokada bulunan bol miktardaki demirden kaynaklandığı öğrenildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre yalnızca 100 gr roka yiyen birisinin vücuda yaklaşık olarak 1,5 mg demirin gireceği öğrenildi.

Bununla birlikte pek çok vatandaş tarafından da bilindiği gibi balık da kalsiyum açısından zengin bir besindir. Bu noktada da insan vücudu açısından her ne kadar iki besin de şifalı olsa da bir arada tüketiminin olumsuzluklara yol açabileceğinden bahsedildi. 

Yani demir ve kalsiyumun birlikte vücuda girmesinin tehlike oluşturma imkanının bulunması nedeni ile kişilerin de balık ve rokayı bir arada tüketmemesi gerektiği ifade edildi. Her ne kadar artık vatandaşlar tarafından da balık ve roka ikilisi ayrı düşünülemez olsa da bu alışkanlığı kendi sağlıkları için sonlandırmaları gerektiği uzmanlar tarafından belirtildi. Bunun yanı sıra balık tüketiminde, hangi balık cinsi olursa olsun kişilerin sağlıklı bir şekilde balıktan vitaminleri alabilmesi için tazelik konusuna önem vermeleri gerektiğinin bir kez daha altı çizilmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'den öğretmenlere yüzde 50 indirim açıklaması!

MEB'den öğretmenlere yüzde 50 indirim açıklaması!