ANASAYFA Sağlık Kış gelirken Canan Karatay’dan domates için kritik uyarı!

Kış gelirken Canan Karatay’dan domates için kritik uyarı!

Kış aylarının kendisini göstermeye başlaması ile birlikte uzman isim Canan Karatay, önemli tavsiyelerini paylaştı.
YAYINLAMA: 17 Kasım 2023 / 11.14
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2023 / 11.14
YAZAR: Gülcan Özer

Kış aylarının kendisini göstermeye başlaması ile birlikte uzman isim Canan Karatay, önemli tavsiyelerini paylaştı.

Kış gelirken Canan Karatay’dan domates için kritik uyarı!

Senenin son günlerine yaklaşırken kış ayı da kendisini göstermeye başladı. Bu süreçte özellikle de hastalıklardan korunmak için vatandaşlara Prof. Dr. Canan Karatay tavsiyelerde bulundu. 

CANAN KARATAY ÖZELLİKLE KIŞ AYLARI İÇİN UYARDI! 

Sağlıklı beslenme konusunda yaptığı öneriler ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay, kış ayına girmeden vatandaşlar için kritik açıklamalara yer verdi. Her mevsim geçişinde vatandaşlar tarafından tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler araştırılırken bu defa Karatay, en çok tüketilen besin hakkında uyarıda bulundu. Hemen hemen tüm yemeklerde bulunan ve neredeyse herkes tarafından tüketimi gerçekleştirilen domates hakkında uzman isim Canan Karatay vatandaşları uyardı. Konu ile ilgili yapılan uyarıda kişilerin domates yemek istedikleri zaman dikkat etmeleri gereken noktalardan bahsedildi.

Karatay tarafından, "Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz, hâlâ yeşil. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız." Şeklinde yapılan açıklamalarda kesinlikle sağlıklı domatesin yaz aylarında bulunduğu ifade edildi. Kış ayları için yaz aylarından kalma domateslerin hazırlanmasının önemli olduğu, organik olmayan besinlerin sonraki süreçte bizlere sağlık açısından olumsuz dönüşler getirebileceği öğrenildi. 

DOMATESİN FAYDALARI NEDİR? 

Uzman Doktor Canan Karatay tarafından yapılan açıklamaların ardından en çok merak edilen konular arasında domates yemenin faydaları yer aldı. Doğru domates seçiminin yapılması kadar vücudumuza olan faydaları da bir hayli ilgi çekici oldu. Domatesin başlıca faydaları şu şekildeydi; 

•    İyi bir hidrasyon kaynağı olarak vücuttaki su dengesini korumaya yardımcı olur.

 •    Domateste yer alan A vitamini gece körlüğünü önlerken, lutein ve zeaksantin yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltır. 

•    Yine domatesin içinde bulunan C vitamini, kolajen üretimini artırırken, likopen cildi serbest radikallere karşı korur ve yaşlanma belirtilerini azaltır. •    Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı vücudu korur. 

Sonuç olarak, domates suyu antioksidanlarla dolu, kalp sağlığını destekleyen, sindirimi düzenleyen, cilt ve göz sağlığını koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren ve birçok önemli besin içeren bir içecektir. Her ne kadar faydası olsa da uzmanlar tarafından özellikle tüketim konusunda verilen tavsiyelere uymanın da son derece önemli olduğunun atı çizildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji’den yurdun doğusu için kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji’den yurdun doğusu için kuvvetli yağış uyarısı geldi