ANASAYFA Spor Fenerbahçe ve Galatasaray itiraz etmişti! Süper Kupa maçının oynanacağı yer değişti mi?

Fenerbahçe ve Galatasaray itiraz etmişti! Süper Kupa maçının oynanacağı yer değişti mi?

2023 Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanacak olmasına hem Galatasaray hem de Fenerbahçe itiraz etmişti. Süper Kupa maçı için oynanacak yer değişti mi?
YAYINLAMA: 14 Kasım 2023 / 12.50
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2023 / 12.50
YAZAR: Serhat Karaman

2023 Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanacak olmasına hem Galatasaray hem de Fenerbahçe itiraz etmişti. Süper Kupa maçı için oynanacak yer değişti mi?

Fenerbahçe ve Galatasaray itiraz etmişti! Süper Kupa maçının oynanacağı yer değişti mi?

Türkiye’de Süper Kupa maçı Galasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak ve kazanan ekip müzesine bir kupa daha götürecek. İki ezeli rakip arasındaki dev rekabette bu sezon Süper Kupa maçının nerede oynanacağına dair TFF’nin aldığı karar oldukça radikal oldu. TFF’nin kararına göre Süper Kupa maçı Suudi Arabistan’da oynanacak. 

FENERBAHÇE İTİRAZ ETTİ!

 Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Süper Kupa maçının yurt dışında oynanmasını doğru bulmadığını açıklayan Fenerbahçe Suudi Arabistan için itiraz etti. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda karar alınarak Süper Kupa maçının Türkiye’de oynanması gerektiği istendi. Bu karar TFF’ye de bildirilirken atılacak bir adımın olup olmayacağı merakla beklenmeye başlandı. 

GALATASRAY’DAN FENERBAHÇE’YE DESTEK! 

Fenerbahçe’nin Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanmasına dair itirazına Galatasaray da destek verdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bir açıklama yaparak, “Kupa maçımızın Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında Türkiye’de oynanması daha güzel olacaktır. Hatta herkesin istediği bir başka şey daha var. Süper Kupa dediğimiz organizasyon geçmişte Cumhurbaşkanlığı Kupası olarak uygulanıyordu. Biz bundan dolayı bu yıl kupayı Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almak istiyoruz. Buna dair bir görüş çıktı ve açıklamasını da yapacağız.” dedi. 

TFF BAŞKANI ÇITAYI BİR ÜST NOKTAYA TAŞIDI 

Hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin itiraz etmesine rağmen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Süper Kupa için bir açıklama yaparak, “Futbol dünyanın her yerinde ülkelerin tanıtımı için çok önemli organizasyonların başında geliyor. Biz Süper Kupa için bu açıdan bir format değişikliği düşünüyoruz. Süper Kupa maçları 5 yıl boyunca dörtlü bir turnuva şeklinde olabilir. Bu turnuva da Suudi Arabistan’da oynanır. Suudi Arabistan ile bunun görüşmelerini yapıyoruz. Bu modeli İtalyanlar ve İspanyollar farklı turnuvalar için yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN, NEREDE OYNANACAK?

 TFF’nin Süper Kupa maçı için oynanacak yer hakkında Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın itirazlarını değerlendirmeye almadığı ve almayacağı ortaya çıktı.  Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı için 19 Aralık 2023 Cuma tarihi belirlendi. Saat 20:45’te başlayacak olan mücadelenin yeri olarak ise Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park Stadyumu seçildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uyuz hastalığı yayılmaya devam ediyor

Uyuz hastalığı yayılmaya devam ediyor