ANASAYFA Teknoloji Apple, 2024 yılına yepyeni özellikleriyle girecek

Apple, 2024 yılına yepyeni özellikleriyle girecek

Telefonda dünya devi olan Apple şirketi, milyonların merakla beklediği İPhone 16 moddelini çıkarmaya hazırlanıyor.
YAYINLAMA: 13 Kasım 2023 / 14.37
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2023 / 16.23
YAZAR: Serhat Karaman

Telefonda dünya devi olan Apple şirketi, milyonların merakla beklediği İPhone 16 moddelini çıkarmaya hazırlanıyor.

Apple, 2024 yılına yepyeni özellikleriyle girecek

İPhone 16 için yeni bir özellik geliştirdiğini açıklayan şirket kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Apple yeni moddellerini hız kesmeden çıkarırken geçtiğimiz günlerde İPhone 16 için yeni özellikler geliştirdiğini açıkladı. Şirket WWDC 2024 etkinliğinde iOS 18 ve iPadOS 18’de yer alacak olan yeni özellikler arasında Siri'nin geliştirilmiş hali bulunuyor. Siri’nin yeni LLM’leri destekleyen turbo şarjlı bir versiyonuyla ilgili söylentilere göre, Apple, yapay zekayı cihaz üzerinde işleme mi alacak, bulut üzerinden mi dağıtacak yoksa ikisini birleştiren karma bir yaklaşım mı benimseyecek, bu konu şirketin hala belirsiz bıraklığı noktalar arasında. SİRİ 

YEPYENİ ÖZELLİKLERİ İLE iPHONE 16'DA

 Apple Music çalma listeleri gibi otomatik oluşturulan özellikler ve üretkenlik uygulamalarıyla entegrasyonlar da kullanıcı deneyimini zenginleştirecek. Ayrıca, yeni özellikler arasında, Siri ile Mesajlar uygulaması arasında yenilenmiş etkileşim, karmaşık soruların yanıtlanması ve cümle tamamlamanın daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyan özellikler bulunuyor. Apple'ın iPhone 16 serisi için tasarladığı yeni A serisi yongalar, TSMC'nin en yeni N3E 3 nanometre düğümü üzerine inşa edilecek. Bu, sadece performans ve verimlilik açısından değil, aynı zamanda yapay zeka yeteneklerini artırarak da önemli bir adım olabilir. 

DAHA HIZLI VE DAHA VERİMLİ OLMASI BEKLENİYOR

 Yeni donanım, özellikle yapay zeka uygulamalarını destekleme konusunda güçlü olan TSMC'nin H100 ve A100 AI işlemcilerinden ilham alabileceği düşünülüyor. Bu, iPhone 16'nın yapay zeka tabanlı uygulamalarda daha hızlı ve daha verimli olmasını sağlayacak. Öte yandan, iPhone 16 serisindeki modellerin tamamında bulunacak iddia edilen ekstra bir düğme, “Yakalama Düğmesi” olarak biliniyor. Bu hassas düğme, basıncı ve dokunmayı algılayabilir ve dokunulduğunda kullanıcıya geri bildirim sağlayabilir. 

Ne amaçla kullanılacağı henüz net değil, ancak Apple'ın öngörülemeyen yapay zeka uygulamalarına olan ilgisini gösteriyor olabilir. Örneğin, Yakalama Düğmesi, kullanıcıların fotoğraf veya video çekerken daha fazla kontrol elde etmesine yardımcı olmak için kullanılabilir. Ya da, Siri'nin daha doğal ve sezgisel bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak için kullanılabilir. Apple, yeni iPhone 16 serisi ve iOS 18 ile ilgili detaylar, WWDC 2024 etkinliğinde resmi olarak açıklanacak. Ancak şimdiden, şirketin kullanıcılarına daha akıllı ve üretken bir deneyim sunmak için yapay zeka gücünü en üst düzeye çıkarmaya kararlı olduğu görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FDA açıkladı! Sivrisinek kaynaklı virüse karşı ilk aşıyı onayladı

FDA açıkladı! Sivrisinek kaynaklı virüse karşı ilk aşıyı onayladı